(28056) Pontus Holmberg-Isak Rosen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 18 maj 2023

Isak Rosén gjorde två mål, Pontus Holmberg tre.
Då var det Rosén och hans Rochester som vann match och gick vidare i slutspelet.

Förutsättningarna var enkla när Toronto begav sig till Rochester för match tre i divisionsfinalen: seger var ett måste annars skulle säsongen vara över. Och Pontus Holmberg var fast besluten om att göra vad han kunde för att det skulle bli en seger.

När slutsignalen ljöd hade han nämligen samlat på sig tre mål, det första redan 17 sekunder in i matchen, och en assist, men tyvärr för Holmbergs del och hans lagkamrater räckte det inte. Detta då Rochester å sin sida gjorde åtta mål inför sina hemmafans för att ro i land en 8–4-seger och seger med 3–0 i matchserien.

En av de stora segerorganisatörerna för Rochester var Isak Rosén som gjorde två mål, varav ett kom att bli det matchvinnande där backen Lawrence Pilut stod för framspelningen i powerplay när Rosén skickade in 5–2 när 13 och en halv minut var spelat av andra perioden.

Ytterligare fem mål följde sedan i matchen, som alltså slutade 8–4 till Rochester. Rochester kommer nu möta Gabriel Carlssons Hershey Bears i konferensfinal, efter att de svept Hartford Wolf Pack, där Adam Edström och Anton Blidh fanns med i laguppställningen i den tredje och sista matchen.

På annat håll i slutspelet noterades Adam Wilsby för en assist när hans Milwaukee vann med 4–3 över Texas och därmed skaffade sig ledning 2–1 i matchserien och därmed matchboll.

Ett Jesper Frödén-förstärkt Coachella Valley lyckades inte slå in sin matchboll mot Calgary utan föll med 0–1 på hemmaplan och tvingas nu till en femte avgörande match, även det på hemmaplan.