HockeyNews
PLUS

Höll Södertälje kvar i Hockeyallsvenskan – tar över dansk klubb

(24208) Per Hånberg
Bildbyrån

Publicerad: 17 juli 2022

FacebookXWhatsApp

Efter att ha fullgjort sitt uppdrag i Södertälje är det dags för ännu ett utlandsuppdrag för svensken. Den här gången blir det en klubb i den danska högstaligan.

Per Hånberg lyckades med uppdraget att hålla Södertälje kvar i Hockeyallsvenskan. Nu står det däremot klart att hans nästa uppdrag blir i den danska högstaligan.


Under helgen presenterade den danska klubben Frederikshavn White Hawks nämligen Per Hånberg och Kim Karlsson som sin nya tränarduo.

Det är långt ifrån det första utlandsuppdraget som Hånberg tar sig an. Han har tidigare varit huvudtränare under flera år i den schweiziska andraligan, samt i Italien. Dessutom har han tränat lag i många av de svenska serierna. 

– Jag känner till mycket om dansk ishockey, och såklart även Jesper Jensen, som jag har följt när han spelat i Sverige. Dansk ishockey har gått mycket framåt de senaste 10-15 åren, och jag ser fram emot att följa det på nära håll, säger Hånberg till klubbens hemsida.

Frederikshavn White Hawks har de senaste åren varit ett mittenlag i den danska grundserien, men med en hel del bronsmedaljer i troféhyllan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)