HockeyNews
PLUS

Hockeynews dubblar antalet reportrar – satsar på Leksand

Mårthen Bergman
Foto: Bildbyrån / Sven Lindwall
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews ökar satsningen ytterligare – med specialinriktning Leksand.

Mårthen Bergman värvas till uppstickarsajten.

– Förutom krönikor, tyck och listor kommer jag vara mycket på plats för dels matcher men också intervjuer och reportage, säger hockeyexperten.

ANNONS

Hockeynews slog förra säsongen pulikrekord mer fler än 800 000 unika besökare per månad. Till den här säsongen dubblas antalet reportrar som en följd av att så många valt att prenumerera på Hockeynews PLUS.

Följt Leksand i 15 år

I augusti presenterade Hockeynews satsningen på Brynäs, där reportern och krönikören Mattias Persson öppnar redaktion i Gävle och kommer att vara så kallad “beat reporter” som följer brynäsarna nära.

Nu kommer satsningen på Leksand.

Mårthen Bergman har senaste 15 åren skrivit om Leksand såväl på Leksandsbloggen, LIF News och senast lokaltidningen Siljan News. Vid sidan av har han bland annat programlett podcasten Femtefemman.

Nu kommer han att satsa på Leksand för Hockeynews.se.

– Det känns väldigt kul att Hockeynews vill satsa ännu mer på bevakningen av Leksands IF. Jag har följt föreningen på nära håll under många år och skrivit många miljoner tecken om LIF senaste 20 åren. Intressen är enormt och det ska bli en fröjd att få ge ännu mer innehåll till alla leksingar där ute, säger Mårthen Bergman.

Hockeynews nya reporter och krönikör konstaterar:

ANNONS

– Leksand går in i en intressant säsong. I ena vågskålen ska Thomas Johanssons framtid avgöras, tränarstabens likaså och 13 spelarkontrakt går ut. Detta ska harmonisera med en ansträngd ekonomisk verklighet. I den andra är det en trupp byggd på kontinuitet där nästintill samtliga haft en skadefri sommar och ingen av stjärnspelarna har något att ”skylla på” rent fysiskt för att inte kunna prestera på topp.

Satsar på unikt innehåll

Sedan tidigare är Mattias Ek så kallad “beat reporter” som följer Djurgården på träningar och matcher.

Hockeynews stärker också inför säsongen bevakningen av såväl SHL och som Hockeyallsvenskan med Andreas Hanson, som i många säsonger varit profil på Länstidningen Södertälje och kommenterat matcher.

– Med värvningarna av Mårthen Bergman, Mattias Persson och Andreas Hanson – tre av Sveriges mest kunniga reportrar – är Hockeynews redaktion större än någonsin och fokuset är tydligt: vi ska göra kvalitetsinnehåll för en publik som kan mycket och vill veta mer, säger chefredaktören Henrik Sjöberg, och tillägger:

– Vi gör Hockeynews nära publiken, och ju fler som är med oss – desto mer kan vi satsa på specialbevakning med unikt innehåll om olika lag.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln