HockeyNews
PLUS

Hjältens ord efter superrysaren: ”Inte nöjda än”

Eriksson Ek
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Sverige är vidare i VM efter en superrysare mot Finland – sedan Joel Eriksson Ek klivit fram och avgjort i förlängningen.
Nu väntar Tjeckien i VM-semifinal.
– Det kommer bli en otrolig hockeymatch, säger matchhjälten.

Det satt länge hårt inne, men till slut stod Sverige pall för pressen och avancerade vidare till semifinal. Joel Eriksson Ek styrde in 2–1 avgörandet på skott från Victor Hedman i powerplay, fyra mot tre, efter nästan sex minuters spel i förlängningen.

Det var Minnesota-centerns sjätte mål i turneringen och när han träffade den svenska mediakåren efteråt var han mer lättad än glad.

– Det är klart det var gött att se den gå in. De spelade oerhört tajt framför sin målvakt och vi hade svårt att komma åt de lösa puckarna, säger matchhjälten Joel Eriksson Ek.

Hur högt värderar du det här målet i din karriär?

– Det är nog ett av de viktigare i alla fall, absolut. Men jag är glad att vi vann matchen och det är vad det handlar om. Vi är inte nöjda än.

Om målet säger han:

– Victor såg nog att de gick ut ganska brett och lämnade mig lite ensam, så han sköt på min klubba och träffade den och så gick den in. Det var skönt.

Hur gick tankarna och snacket när de fick sin sena kvittering?

– Att göra nästa mål så vinner vi. Vi kan inte hänga med huvudena för det. Det var bara att gå ut och köra på och försöka avgöra.

Det blir därmed VM-semifinal för första gången sedan 2018 för Tre Kronor. Nu väntar hemmanationen Tjeckien i Prag på lördag.

– Det ska bli skitkul att få komma dit. De har ett bra lag, vi har ett bra lag och det kommer bli en otrolig hockeymatch att spela, säger han.

Tjeckien vann sin semifinal mot USA med 1–0 efter att Pavel Zacha blivit matchhjälte med matchens enda mål.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!