Hemvändarens succé – mål direkt i comebacken

Jakob Silfverberg
ANNONS

Publicerad: Idag 15:48

Jakob Silfverberg är tillbaka i SHL med besked.
Redan efter tolv minuter presenterade sig stjärnvärvningen – men Brynäs föll till slut med 3–2 i premiären.
– Det är en otroligt lättnad att få bort nollan direkt, säger Jakob Silfverberg till TV4.

ANNONS

Jakob Silfverberg lämnade Brynäs med ett SM-guld efter att ha skjutit det avgörande finalmålet 2012. Efter tolv säsonger i NHL är Jakob Silfverberg tillbaka hemma i Brynäs igen.

Då såg han till att tysta kritikerna direkt.

Redan efter knappa tolv minuters minuter spel i sin SHL-comeback såg Silfverberg till att ge Brynäs ledningen i bortapremiären mot Linköping. På pass från en annan hemvändare, Victor Söderström, klev han in från kanten och hittade bortre hörnet bakom Christian Heljanko i LHC-målet i powerplay.

– Skönt att se den gå in. Det är en otroligt lättnad att få bort nollan direkt. Men de är snäppet vassare i första så vi har lite att fundera på, säger Jakob Silfverberg till TV4.

Inför matchen hyllades Silfverberg av TV4:s expert Staffan Kronwall och det var inga små ord han tog till:

– Han är en modern tids Mats Sundin, tycker jag. Han skjuter som en häst fortfarande. Många säger att det kommer ta tid, men jag tror att Jakob har 20 baljor i sig, sa Staffan Kronwall till TV4.

Kort senare kvitterade dock Linköping genom Patrick Russell. Efter halva den andra perioden tilldömdes LHC en straff och nyförvärvet Robin Kovacs gjorde inga misstag. 2–1 till Linköping.

Kort därefter dundrade Oscar Fantenberg in 3–1 för hemmalaget. Brynäs gjorde en rejäl push i tredje och när Jack Kopacka satte dit reduceringen fick gästerna energi.

Brynäs vaskade fram chanser under slutminuten och var bara en ribbträff i från att fixa fram en förlängning. Men Linköping höll undan och vann med 3–2.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.