HockeyNews
PLUS

Heljanko släppte in sju: "Måste bli bättre"

Heljankopuff
Bildbyrån / Andreas Hanson
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Christian Heljanko var troligtvis Linköpings bästa spelare. Trots det släppte han in sju mål. – Det är inte mycket att säga till varandra efter det här, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Christian Heljanko har haft roligare kvällar än den i Enköping den här septembertisdagen.
Den finländske mästarmålvakten fick släppa in sju puckar och var trots det förmodligen sitt lags bästa spelare i matchen.
– Det är inte mycket att säga till varandra efter det här. Vi måste vara bättre, vara smartare, för att vinna såna här matcher. Det är försäsong men ändå, vi ger upp för enkla chanser. Och det är svårt att vinna om vi bara gör ett mål per match, säger han och syftar på att LHC bara gjort fem mål på de fyra senaste träningsmatcherna.

En stor kontrast mot när man körde över Färjestad i Eskilstuna den 23 augusti, med 6–3. Men ett par veckor senare, efter sju insläppta, är det en klen tröst för Christian Heljanko.

I övrigt har han inget att klaga på över sin första tid i Linköping, säger han.
– Visst är det mycket nytt, och jag måste också bli bättre. Laget, staden, lagkamraterna, allt är bra. Men allt är mycket trevligare när laget vinner.

– Det som är positivt är att det bara är försäsong. Vi räknar inga poäng, men vi tittar på hur vi spelar. Men jag tycker att vi är bättre än vi visade i den här matchen. Men nästa lördag är det SHL-premiär.

Vad har varit svårast för dig att anpassa dig till i LHC och svensk hockey?
– Det största är att jag kom från ett lag där jag hade varit väldigt länge, så det är många nya spelare att lära känna, och hitta trygghet med. Det tar lite tid.

Linköping spelar sista träningsmatchen nu på fredag mot Örebro.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln