HockeyNews
PLUS

Helbers nya uppdrag – anställs av förbundet

Mike Helber
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:55

FacebookXWhatsApp

Svenska ishockeyförbundet anställer Mike Helber som strategisk sportchef – en helt ny roll.

– Svensk ishockey ska vara bäst i världen, det är ett uppdrag som hela hockeyrörelsen står bakom. Det behövs en strategisk roll för det, säger generalsekreteraren Christer Plars.

ANNONS

Svenska ishockeyförbundet växer och idag presenterar man en nyinrättad roll – en strategisk sportchef och det är ett välkänt hockeynamn som kliver in i rollen.

Mike Helber anställs och tjänsten innefattar bland annat ansvar för svensk ishockeys talangutveckling och samarbetet mellan förbund och elitligorna.

– Svensk ishockey ska vara bäst i världen, det är ett uppdrag som hela hockeyrörelsen står bakom. Det behövs en strategisk roll för det, och när bilden av uppdraget började klarna såg jag ingen bättre lämpad än Mike Helber att axla ansvaret. Han har god förståelse för hur svensk ishockey fungerar, har en sund och framgångsrik ledarstil och äger stor legitimitet i idrotts-Sverige. Dessutom är han nyfiken, ödmjuk och prestigelös – egenskaper som passar rollen väl, säger Christer Plars, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Helber har senaste fyra åren jobbat inom den privata sektorn och även som spelaragent.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, som känns inspirerande. Jag känner mig ödmjuk inför hockeyn som folkrörelse, det är en härlig miljö att verka i. För att lyckas med uppdraget behövs god samverkan mellan oss på förbundet och elitligorna, samt smarta vägval inom talangutveckling och prestationsoptimering. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer att uppnå våra mål, säger Mike Helber.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln