HockeyNews
PLUS

Hedmans känslor – framtiden: "Det känns respektlöst"

Victor Hedman

Publicerad: 3 juli 2024

FacebookXWhatsApp

I 15 år har Victor Hedman och Steven Stamkos varit lagkamrater och bästa vänner i Tampa.
Det svenske stjärnbacken har fått gå igenom en "berg- och dalbana av känslor" efter att Stamkos nu lämnar för spel i Nashville.
– Jag är väldigt ledsen över att se honom lämna. Det kommer att bli svårt att komma in i omklädningsrummet och inte ha honom där, säger Hedman.

När Victor Hedman NHL-debuterade 2009 hade Steven Stamkos redan gjort sin debutsäsong i Tampa Bay Lightning.
Duon blir snabbt bästa vänner och har följts åt genom hela karriären och vunnit Stanley Cup två gånger tillsammans.

"Min bästa vän i 15 år"

I går när Hedman höll en presskonferens via Zoom efter det nypåskrivna fyraårskontraktet inledde den svenske backstjärnan:
– Det här handlar om min förlängning av kontraktet men först och främst vill jag prata om gårdagen. Att tappa en kille som varit min bästa vän i 15 år, att se "Stammer" lämna är inget som någon förväntade sig och inte jag heller. Jag och Stamkos har haft många konversationer senaste veckorna och det som sagts stannar mellan oss men det är en väldigt ledsam dag inte bara för mig utan för fansen, organisationen och staden Tampa för allt han gjort, säger Hedman som hela tiden varit nära och del av proccesen för Stamkos.

– Det har varit en berg- och dalbana av känslor. Jag är väldigt ledsen över att se min bästa vän lämna och spela i en annan klubb. Vi har haft kontakt hela tiden genom det här och jag har förstått vart det lutat men vi kommer alltid ha varandra även om vi spelar i olika lag.

Vill avsluta karriär i Tampa

Hedmans nya fyraårskontrakt innebär att han kommer fylla 39 år samma år som kontraktet löper ut och han kommer med all sannolikhet att avsluta sin framgångarika karriär i Lightnings.
– Det kommer bli svårt att komma in i omklädningsrummet och Amalie Arena och inte se Stamkos på isen. En väldigt märklig känsla. Men hockey är buisness i slutändan och att det är bara att se framåt och jag är väldigt exalterad över att förlänga mitt kontrakt. Förhoppningsvis kan jag lägga av som en Tampa-spelare och jag kommer göra mitt bästa för att laget ska vinna Stanley Cup.

"Det känns respektlöst"

Nu talar också det mesta för att Hedman kommer att ta över kaptensrollen i Tampa – från Steven Stamkos.
Men det är ett ämne som han avfärdar just nu.
– Ja, det är för tidigt. Jag vet inte vad jag ska säga, jag ser mig som en ledare och varit assisterande kapten i många år men vi har haft den bästa kaptenen. Jag får se vad det blir, det har inte ens gått 24 timmar så det känns respeklöst mot honom att kommentera det, säger Hedman.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln