HockeyNews
PLUS

Hedman tvingas fly ”århundradets storm”

Hedman puff
Foto: Bildbyrån / lightning.nhl.com
ANNONS

Publicerad: Idag 10:26

FacebookXWhatsApp

Stormen Milton slår till mot Floridas västra kust. Den har kallats "århundradets storm" och påverkar nu även Victor Hedman, hans familj och hans lag Tampa Bay Lightning inför fredagens seriepremiär.

– Jag ska inte ljuga, vi är människor, vi har grejer att ta hand om utanför, säger Hedman.

ANNONS

Det har kallats för ”århundradets storm” – det som är på väg att slå till mot Florida i slutet av veckan. Stormen Milton har uppgraderats gång på gång och är den andra stormen inom loppet av två veckor som drabbar staten.

Victor Hedman och hans familj har, liksom många andra i Florida, lämnat sitt hem och hans lag Tampa Bay Lightning har omlokaliserat sig till North Carolina, där laget även spelar säsongspremiären på fredag.

– Det är uppenbart tufft, vi måste vara professionella när vi är på rinken men ja. Vi har ju knappt hämtat oss från förra gången, men måste också göra oss redo för fredag, säger Hedman i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Han erkänner att det är svårt att vara helt fokuserad på hockeyn.

– Det är lättare när man är här (på träning), med grabbarna. Det hjälper mycket. Men jag ska inte ljuga, vi är människor, vi har grejer att ta hand om utanför, säger han.

Tampa Bay fick bland annat ställa in sin sista träningsmatch nyligen på grund av stormen, som närmar sig över mexikanska golfen söderifrån. I laget spelar även svenske målvakten Jonas Johansson.

– Det är som det är. Vi är proffs, vi är trots allt här för att spela grundserien och har haft en bra försäsong. Vi ser jättebra ut, säger Hedman.

Tränaren Jon Cooper erkänner också att laget har en utmaning att hantera.

– Vi har gått igenom det förut, det är alltid lite stressande. Vi har ett jobb att sköta, men måste även se efter allt hemma, och förbereda oss för fredag, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln