HockeyNews
PLUS

Hasek rasar mot NHL: ”Skyltfönster för krig”

Hasek Bettman NHL
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:19

FacebookXWhatsApp

Den tidigare NHL-stjärnan Dominik Hasek riktar mycket skarp kritik mot NHL för att inte ligan stoppar ryska spelare från spel där. 

”Därför fortsätter NHL att vara ett skyltfönster för Rysslands krig. Därför är NHL direkt ansvarigt för att ett stort antal människor dör och påverkas”, skriver Hasek i ett långt inlägg på X.

ANNONS

De flesta ligor har stoppat ryska spelare från att spela där sedan Ryssland startade kriget mot Ukraina. Men inte NHL. Något Dominik Hasek är mycket kritisk till. Han har publicerat ett långt inlägg på X i samband med att NHL-matcher spelas i Prag i helgen.

”NHL kommer för tredje säsongen att vara ett enormt skyltfönster för Rysslands imperialistiska krig och andra ryska brott, som folkmord på ukrainska barn”, skriver Hasek i inlägget, som har visats över 200 000 gånger på plattformen.

Den tidigare stormålvakten radar upp argument för sin sak, och samtidigt som han inte lägger skulden på enskilda spelare, oavsett nationalitet, så beskyller han NHL-chefen Gary Bettman och de 32 NHL-klubbarnas ägare för att inte stoppa ryska spelare från spel i ligan.

”NHL är väl medveten om detta och låter ändå spelarna fortsätta spela i sin liga. Därför fortsätter NHL att vara ett skyltfönster för Rysslands krig. Därför är NHL direkt ansvarigt för att ett stort antal människor dör och påverkas”, skriver Hasek vidare.

”Det är de som sätter reglerna, och de kan ändra reglerna när de vill”, skriver Hasek.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln