Här slår nyförvärvet till: ”Som han har längtat”

Jordan Schroeder
ANNONS

Publicerad: Igår 20:57

Nyförvärvet Jordan Schroeder har fått en tuff start i Brynäströjan.
I bortamötet mot Skellefteå som Brynäs vann med 4–3 efter förlängning slog amerikanen till med sitt första mål.
– Som han har längtat efter det där, utbrister TV4:s Lars Lindberg.

ANNONS

Den NHL-meriterade centern Jordan Schroeder värvades som en tilltänkt mål- och poänggörare från schweiziska Rapperswil inför säsongen.

Men den 34-årige amerikanen har fått en tuff start i SHL och fått kritik bland supportrarna. Inför bortamötet mot Skellefteå stod Schroeder noterad för blott två assist på nio matcher, men väl där skulle det första målet komma när han kvitterade till 2–2 tidigt i den tredje perioden.

– Som han har längtat efter det där. Rödin med förarbetet, men ni ser att han missar mottagningen, men det blir egentligen perfekt för Schroeder som bara kan styra den vidare i mål, säger TV4:s Lars Lindberg.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig för Brynäs. Kort därefter prickade Andreas Johnson dit 3–2 för hemmalaget med ett vackert avslut, fint framspelad av Jonathan Pudas.

Men Brynäs skulle inte ge sig. Med mindre än två och en halv minut kvar på klockan skickade Anton Rödin in kvitteringen för gästerna.

Matchen gick till förlängning där Brynäs drog det längsta strået sedan Axel Andersson avgjort 2:50 in på övertiden.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.