HockeyNews
PLUS

Här får Klasen träna ensam – "locket på"

Linus Klasen
Foto: Bildbyrån / Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 16:56

FacebookXWhatsApp

Linus Klasen har snittat en poäng per match i Djurgården under de första tio matcherna.

Men nu har han blivit åsidosatt för ett ”conditioning break” på obestämd tid och tränar överhuvudtaget inte med laget på is – idag fick han köra helt ensam på isen när lagkamraterna var klar för dagen.

– Jag lägger locket på. Jag har inga kommentarer, säger Klasen till Hockeynews.

ANNONS

Det var i tisdags som Hockeynews kunde berätta att Djurgårdens tränarstab tillsammans med sportsligt ansvarige Niklas Wikegård fattat beslut om att den store poänggöraren Linus Klasen, 38, inte ska spela matcher med Djurgården i Hockeyallsvenskan.

Klasen var med på tisdagsträningen i en del övningar tillsammans med laget, men ingick inte i sin vanliga kedja med Fredric Weigel som center och han var även petad från powerplay.

Klasen fick inte spela mot Mora och han kommer inte heller att spela mot Björklöven på fredagen.

Hårdträning med Ölvestad

När Djurgården på torsdagen hade tränat klart fick Linus Klasen ensam beträda isen tillsammans med fystränaren Jimmie Ölvestad.

Och under Ölvestads ledning drillades Klasen med olika övningar där skridskoåkning var tyngdpunkten.

– Vi har kommit fram till vilken plan vi tycker. Sedan har jag lämnat över det till fysteamet. De har ansvaret och sköter den delen, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby till Hockeynews.

Poängproduktion i toppklass

Trots att Linus Klasen, som var Djurgårdens poängkung förra säsongen med 47 poäng på 47 matcher, nu anses behöva förbättra konditionen och värdena hade han fram till det här avbrottet i säsongen levererat tio poäng (1 +9) på tio matcher. Klasen hade också stått för sex assist i powerplay till lagets 13 mål.

När han inte fick spela mot Mora blev det inga mål gjorda för Djurgården i powerplay som fram till onsdagen faktiskt varit Europas bästa powerplay med 13 mål på 34 försök. Över 38 procent.

Oklar sluttid

Mot Mora hade Djurgården fem misslyckade försök under tio minuter. Nio skott på mål. Det gjorde att effektiviteten har sjunkit till fortfarande väldigt fina 33,3 procent. Men Mora gjorde mål på Djurgården i powerplay och gick upp i topp i statistiken.

Hur länge Linus Klasen ska träna vid sidan av laget är oklart.

– Vi tar en dag i taget höll jag på att säga. Det är lite grann veckovis. Jamen, tanken är inte att han ska spela imorgon, säger Robert Kimby.

Linus Klasen vill inte kommentera Djurgårdens beslut om att han inte får spela matcher tills vidare.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln