HockeyNews
PLUS

Här är Niklas Rubins nästa klubb: "En bra möjlighet för mig"

(17891) Niklas Rubin
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2022

FacebookXWhatsApp
Tre Kronor-meriterade Niklas Rubin lämnar Frölunda.
På onsdagen presenterades han av sin nya klubb.

Efter tre säsonger i Frölunda flyttar den Hanhals-fostrade målvakten Niklas Rubin till Ässät i Björneborg. 26-årige Rubin har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Vi hade fördjupade diskussioner med Niklas och målvaktstränaren Jaakko Rosendahl under säsongen och det kändes att Niklas och Jaakko direkt hittade ett samarbete som kan bära frust. Dessutom besökte Kari Takko (rådgivare och chefsscout för NHL-klubben Dallas) spelaren separat och vi fick bra feedback från Frölunda om Niklas som person och som spelare. Vi tycker att vi har fått en toppmålvakt, säger Ässäts utvecklingsdirektör Tommi Kerttula till klubbens hemsida.

LÄS MERFrölunda näst bästa publiklag i Europa – HV71 bästa lag från andraliga

Niklas Rubin ser därmed ut att ersätta svenske målvakten Linus Söderström i HV71. 25-årige Söderström är nu kontraktslös.

Rubin är nöjd med flytten till Finland.

– Jag hade bra samtal med både Tommi Kerttula och Jaakko Rosendahl och jag kände att de verkligen ville ha mig till Ässät. Jag fick ett väldigt professionellt intryck av dem och jag tror att det här är en väldigt bra möjlighet för mig, säger Rubin till Ässäts hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!