HockeyNews
PLUS

Hansson om kommande tiden och Rögles spelstil

Roger Hansson
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Under veckan blev det klart att Roger Hansson fortsätter som huvudtränare för Rögle. Nu pratar han om det kommande jobbet till HD.

När Cam Abbott fick lämna Rögle den 12 december blev det Roger Hansson som klev in som huvudtränare. Nu blir han kvar i rollen. Till HD pratar han om situationen. Så tänker han om lagets spel.

– Vi vill spela med pucken, ha fart och driva spelet. Det är Rögle för mig. Över tid har vi varit duktiga när vi åker mycket skridskor, sätter press på motståndarna och vill föra matcherna. Vem vi är som förening? Det blir väldigt viktigt att sätter diskuterar tillsammans för att komma fram till det. I den frågan har klubben också ett ägandeskap, säger Hansson till HD.

Lyckades ta Rögle till SM-final efter klubbens svaga period

Rögle hade haft en mindre bra säsong när han tog över. Men det hela vände och Ängelholmslaget kom till SM-final.

– Det är inte en enskild grej som gjorde att det blev så, utan många faktorer som klickade i till slut. En del var att vi släppte in mycket färre mål, sen tror jag att vårt ledarskap ihop landade i god jord hos spelarna och det är en förutsättning för att det ska vända, säger Hansson till HD.

Han berättar för sajten att Rögle tänkt åka på ett träningsläger just för att laget inte spelar CHL.

– Vi vill bo och vara tillsammans för att komma nära varandra. Var det blir är inte hundra bestämt ännu, men det lutar åt Sverige i år, säger tränaren till HD.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!