HockeyNews
PLUS

Han har satsat 25 miljoner i Almtuna: ”Allting har en gräns”

Ulf Rosén/Almtuna
Foto: Bildbyrån/Linked In

Publicerad: 13 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Ulf Rosén avslöjar att han satsat 25 miljoner i Almtuna.
Nu vill han se att fler hakar på – om han inte ska tröttna.
– Nu måste Uppsalas näringsliv bekänna färg, säger han till UNT.

Det är i en intervju med UNT som Ulf Rosén berättar att han satsat 25 miljoner kronor i Almtuna. Men nu vill han se att kommunen, näringslivet och supportrarna sluter upp kring klubben om han inte ska dra in sitt stöd.

– Det är egentligen tre delar. Kommunen är en jätteviktig facilitator för oss för att skapa kommersiella ytor och nu behöver kommunen kliva fram. Vi har en konstruktiv dialog och det är jättepositivt. Förhoppningsvis är det förändringar i hallen (Gränby ishall) som kan göras redan till kommande säsong, eller delvis under säsongen, så att vi framförallt kan ha större kiosk- och serveringsytor. Sen är det min absoluta förhoppning att man ska bygga ut den östra kortsidan och göra det man planerat där. Entréer, en restaurang och serveringsytor. Sen kan vi ha vip och partners härborta (vid nuvarande vip-rum) och även uppe på läktaren, då tror jag att vi har en jättefin hall så småningom, säger Rosén.

ANNONS

Sakerna han nämner ovan hoppades han skulle vara på plats vid det här laget.

– Jag gick in i det här i och med att det här skulle byggas ut och att jag såg möjligheten att öka intjäning och kunna bygga en riktig hall. Det var med den förutsättningen jag gick in i detta men sen kom beslutet att man pausade alltihop. Jag har varit med och bryggfinansierat det här men som jag sade till Magnus Jansson (idrottschef i kommunen), jag har ingen lust att bygga Ölandsbron så därför måste kommunen på allvar vara med och visa att de vill bygga hockeyn i Uppsala. Det är den ena sidan.

ANNONS

– Sen är det naturligtvis upp till hela sponsors- och partenerssidan att de vill vara med och finansiera klubbens framtid. Det går inte att komma till ett dukat bord. Nu måste Uppsalas näringsliv bekänna färg. Vill vi ha elithockey i stan eller inte?

I förra veckan berättade UNT att Almtuna gör ett resultat på drygt 600 000 kronor plus i koncernen men också att verksamheten blöder ordentligt. Räddaren? Ulf Rosén som sköt till 7,5 miljoner i aktieägartillskott.

Men frågan är hur länge han vill och orkar?

– Allting har ju en gräns, konstaterar han för tidningen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS