HockeyNews
PLUS

Han blir Modos nya utvecklingschef

Anders Wahlström
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har jagat en utvecklingschef till sin nya sportsliga organisation.
Nu är jakten i hamn – på onsdagen presenterades Anders Wahlström.
– Det känns väldigt kul att få jobba med Modo, den klubb som på riktigt betyder någonting för mig, säger Wahlström till klubbens hemsida.

ANNONS

I mars presenterade Modo ett nytt upplägg för hur den sportsliga organisationen skulle se ut. I den tillfördes en tjänst som aldrig tidigare funnits: En utvecklingschef med övergripande ansvar för junior- och ungdomsverksamhet.

Nu står det klart att klubben hittat den personen. Det rör sig om 55-årige och tillika Ö-viksbördige Anders Wahlström.

– När möjligheten dök upp kändes det helt rätt och det känns väldigt kul att få jobba med Modo, den klubb som på riktigt betyder någonting för mig, säger Wahlström till klubbens hemsida.

Wahlström har de senaste åren haft rollen som utvecklingschef för Svenska Ishockeyförbundet och tidigare också varit en del av förbundsledningen. Dessförinnan hade han ansvar över barn- och ungdomssektionen på förbundet.

Wahlström påbörjar sin tjänst den 1 oktober.

– Jag har massor av tankar och idéer om hur man skapar en riktigt bra utvecklingsmiljö för unga spelare, från barnsben upp till dess att man lämnar för seniornivån. Det är idéer som jag tror hårt på. Sedan får tiden utvisa exakt vad som behöver tas tag i och utvecklas hos Modo.

– Det kommer inte att bli några stora förändringar direkt utan jag ska komma in och lyssna, analysera verksamheten och sedan tillsammans med mina kolleger komma fram till vad som behöver göras.

Modos vd Johan Widebro är glad över rekryteringen.

– Vi är väldigt glada över att få in Anders som ny utvecklingschef i Modo Hockey. Han har mycket god kompetens samt lång erfarenhet kring utveckling av barn- och ungdomsidrott, inte minst i sin senaste roll som utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet. Vi välkomnar Anders till Modo-familjen, säger han till klubbens hemsida.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln