HockeyNews
PLUS

Guldtränaren bekräftar – lämnar Skellefteå

(22015) Robert Ohlsson/Skellefteå
Ola Westerberg/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 september 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Ohlsson kommer att lämna Skellefteå efter säsongen som snart ska börja.
SM-guldvinnaren placeras i Frölunda.

ANNONS

Under måndagen medverkade Robert Ohlsson i Aftonbladets Hockeymorgon. Då slog han fast att den fjärde säsongen i Skellefteå AIK för hans del blir den sista.
Den snart 50-årige stockholmaren valde att inte smyga med det längre.
– Det har varit så mycket spekulationer hit eller dit, och när jag fick frågan om jag skulle fortsätta i Skellefteå AIK sa jag, också för AIK:s skull, att det här blir min sista säsong här, säger han till Norran.

Kom till Skellefteå från DIF

Robert Ohlsson kom till Skellefteå från Djurgården 2021. I våras fick han vinna sitt första SM-guld som huvudansvarig coach.
– Jag har tidigare berättat för både den sportsliga ledningen och spelargruppen att jag lämnar efter säsongen, så det blir ingen nyhet för oss internt. Däremot kanske mer utåt sett, säger han.
Aftonbladet har tidigare skrivit att Robert Ohlsson kommer att bli Roger Rönnbergs efterträdare i Frölunda 2025. Då slutar Rönnberg i Göteborgsklubben och flyttar vidare till Schweiz. Enligt tidningen har Ohlsson kommit överens om ett flerårskontrakt med Frölunda.
Ohlsson har tidigare jobbat som assisterande tränare till Roger Rönnberg i Frölunda mellan 2013 och 2016 och blev 2016 svensk mästare som hjälptränare.
I Skellefteå har de assisterande tränarna Andreas Falk (2026) och Pierre Johnsson (2027) kontrakt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln