HockeyNews
PLUS

Gulddrömmen krossad för Tre Kronor: ”Frustrerande”

Tre Kronor
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 25 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor blev överkört i VM-semifinalen mot Tjeckien och föll med 7–3.
Nu väntar bronsmatch mot förloraren mellan Kanada och Schweiz.
– Jäkligt tufft just nu, men vi får svälja det här och ta nya tag, säger forwarden Marcus Johansson till Hockeynews.

Det mesta gick fel för Tre Kronor i VM-semifinalen mot Tjeckien. Det startade dock bra och Tre Kronor gick upp i en tidig 2–1 ledning i den första perioden innan Tjeckien tog över matchen helt.

Hemmanationen både kvitterade och tog ledningen och sedan var det godnatt. Tjeckerna kunde till slut vinna med hela 7–3 och nu är gulddrömmen krossad för Sverige.

– Det börjar med lite motstuds och otur, sen när de gör fyran så blir vi frustrerade. Det får inte hända, säger Marcus Johansson som gjorde Sveriges 1–0 mål till Hockeynews.

Domarna missade också ett misstänkt matchstraff på Jan Rutta minuten innan Dominik Kubaliks 5–2 mål.

– Vad fan ska man säga?

Vad känner du?

– Det är frustrerande givetvis. Det är hockey.

Joel Eriksson Ek gav Tre Kronor lite hopp när han reducerade till 5–3 i slutet av den andra perioden. Det blev dock aldrig någon riktigt slutforcering, i stället kunde Tjeckien kontra sönder ett chansande Sverige i tredje perioden.

– Vi försöker, men stundtals pushar vi på för hårt och släpper till lägen åt andra hållet. Vi ger dem lite för mycket helt enkelt, säger Johansson som tycker att Sverige borde spelat smartare i ledning:

– Det var nästan det mest frustrerande. När vi gör 1–0 och har 2–1 måste vi stänga ner lite bättre och inte släppa in dem i matchen direkt. Sen får man säga vad man vill om målen, men när vi tar tag i matchen direkt måste vi markera att vi tänker fortsätta.

I stället för VM-final väntar alltså bronsmatch mot förloraren i kvällens match mellan Kanada och Tjeckien under söndagen.

– Jäkligt tufft just nu, men vi får svälja det här och ta nya tag, säger han.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln