HockeyNews
PLUS

Gulas vill ha revansch – och ett kärt återseende

(5346) Gulas - Samuelsson
Bildbyrån

Publicerad: 3 december 2018

FacebookXWhatsApp

Ett kärt återseende – men också jakt på revansch.
Milan Gulas är tillbaka på svensk mark. Nu med HC Pilsen och en jakt på en semifinalplats i Champions Hockey 

– Jag känner mig väldigt exalterad för den här matchen, säger Gulas till CHL:s webbplats .

Säg Milan Gulas och de flesta av Färjestads fans drar på smilbanden. Tjecken spenderade tre och en halv säsong i Värmland och blev stor publikfavorit i Karlstad. Totalt noterade han 138 poäng på 177 SHL-matcher för klubben. Störst framgång nådde han sin premiärsäsong i Färjestad. Den slutade med SM-final, men också med en bitter förlust.

– Vi fick stryk i fyra raka matcher av Skellefteå, den är en av anledningarna till varför den här matchen är speciell. Jag vill verkligen nå framgång den här gången, säger Gulas.

Men det finns också glädje för Gulas att åka till Skellefteå.

Anledningen står i hemmalagets bås. Tommy Samuelsson var Gulas coach i Färjestad under två säsonger och tjecken ser fram emot att träffa sin före detta coach igen.

– Jag spelade under honom i två år så det blir ett speciellt möte. Han är en tuff coach, lite "old school", men han är en rättvis person. Han är tuff mot spelarna, men jag gillade det. Vi hade bra och dåliga stunder tillsammans, men han är väldigt bra och jag är glad över att få träffa honom igen, säger Gulas.

Gulas skjuter straff mot Skellefteå i SHL. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån


Skellefteå har nått kvartsfinalen i CHL via gruppseger i grundomgången och sen seger över norska Storhamar i åttondelsfinalen. Även Pilsen vann sin grupp och besegrade sedan lätt Bolzano i åttondelen.

– Naturligtvis är vi nöjda med det vi gjort hittills. Det borde bli en bra matchserie mot Skellefteå som jag tror är ett topplag i Europa. Det kommer att bli riktigt tufft, säger den tjeckiske forwardsstjärnan.

Vad är den största skillnaden mellan den svenska och tjeckiska ligan?
– I Sverige är lagen mycket bättre defensivt, medan vår liga antagligen är för offensiv. Jag skulle säga att vi har fler spelskickliga spelare i den tjeckiska ligan, men svenskarna är tuffare och mer disciplinerade. Det är väldigt annorlunda mot vad vi är vana med, men som också gör det mer spännande.

Hur går det då för Gulas hemma i Tjeckien? Jodå, helt okej. Förra säsongen svarade han för 61 poäng på 48 matcher i ligan och den här säsongen står 32-åringen på 18 poäng på 22 matcher. I CHL har det hittills blivit tio poäng på sex matcher den här säsongen.

Nu återstår det att se om Samuelsson taktiskt kan stoppa sin förre adept. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!