HockeyNews
PLUS

Grossmann kliver in i Juniorkronorna

Juniorkronorna Grossmann
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Juniorkronorna gör om i tränarstaben.
Södertäljes assisterande tränare Nicklas Grossmann kliver in bredvid Magnus Hävelid.

ANNONS

Skellefteås assisterande tränare Pierre Johnsson ersätts av den förre NHL-backen, SSK:s assisterande tränare Nicklas Grossmann, som kommer att dubbeljobba med både allsvensk hockey och med Juniorkronorna.
– Nicklas har stor NHL-erfarenhet, vilket blir viktigt inför JVM på liten rink i Kanada. Han är en bra ledare med sunda värderingar. Hans kunskaper inom försvarsspel och penalty kill blir viktiga tillgångar för oss, säger förbundskapten Magnus Hävelid i en kommentar.
Grossmann själv:
– Ärofyllt är första ordet som kommer till mig när jag tänker på uppdraget med Juniorkronorna. Landslaget var alltid en stor grej för mig som spelare och jag känner likadant nu som ledare. Jag känner en stolthet över att få representera Sverige och försöka vinna nya medaljer. Jag ser fram emot att vara med och utveckla våra bästa juniorspelare.

Dahlgren förlänger

Förbundskapten Magnus Hävelid får förutom Grossmann även Robin Jonsson och Gereon Dahlgren till sin hjälp. Dahlgren har förlängt sitt kontrakt med en säsong till 2025.
Leksands assisterande general manager Christer Siik blir ny team manager för Juniorkronorna.
– ”Siiken” är en erfaren och uppskattad ledare och är van att jobba i den här miljön. Han har många år bakom sig som ledare på SHL-nivå. Vi står väl rustade inför säsongen, säger Magnus Hävelid.
Viktor Alm är målvaktscoach och under JVM är Jacob Strandberg videocoach.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln