HockeyNews
PLUS

Gör succé i Danmark – jagas av HA-klubbar

Theo Keilin
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:24

FacebookXWhatsApp

Han lämnade Skellefteå för att ta nästa steg i sin utveckling.
Nu gör Theo Keilin succé i Danmark och jagas av allsvenska klubbar.
– Jag tycker att jag har höjt min lägstanivå, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Theo Kheilin hade tufft att ta plats i Skellefteås guldlag förra säsongen och var utlånad till både Piteå och BIK Karlskoga större delen av säsongen.

När kontraktet med de regerande mästarna löpte ut i våras valde den 21-årige forwarden att packa väskorna och flytta till Danmark – där han nu gör stor succé i Rungsted.

På de inledande tolv matcherna har Keilin svarat för 13 poäng, vilket gör honom till tredje bästa svenska poängplockare i ligan efter Isac Skedung och Alexander Wiklund.

– Det har varit en del bra prestationer och jag tycker att jag har höjt min lägstanivå. Jag känner att jag tar steg i de delar av spelet jag vill utveckla, så första tiden här har varit bra. Jag trivs bra, men sen har väl resultaten inte varit vad vi önskat som lag. Det är en lite tudelad känsla, säger han till Hockeynews.

Vad är det som gör att det gått så bra inledningsvis?

– Jag vet inte om det är något speciellt, men jag har inte försökt att tänka så mycket och då kommer det ofta av sig själv. Jag försöker bara skapa så mycket lägen jag kan och vara en så bra hockeyspelare jag kan varje kväll. Då brukar det gå bra.

ANNONS

Danska ligan är både ett och två hack ner i nivå jämfört med SHL, men Theo Keilin trivs med sättet hockeyn spelas på i Danmark.

– Hockeyn passar mig rätt bra ändå. Det är en ganska offensiv hockey, så på sätt skiljer det sig lite. Det är många skillade spelare precis som i SHL, men här är lite större utrymme för kreativa spelare i den här ligan, säger han.

Theo KeilinHur har omställningen varit att flytta till Danmark?

– Det har ändå gått smidigt. De har tagit mig hand om mig bra och staden är jättefin. Just att ställa om till ett, kanske lite mer behagligare klimat har inte varit några problem. Det är en del saker som är mer likt Europa, medan andra delar är lika Sverige. Det är som att ha ena foten i Sverige och ena i Europa.

– Än så länge har jag inte stött på några svårigheter. Det skulle väl vara språket då kanske. Skåningarna är lite bättre än mig på att förstå. Jag brukar ofta se ut som ett frågetecken medan de förstår vad som sägs, säger han och syftar på de skånska lagkamraterna Ludvig Elvenes och Filip Karlsson.

ANNONS

Hur mycket underlättar det att ha svenskarna i laget?

– Det är ett bra gäng. De flesta är lite äldre än mig, men det är bra grabbar och duktiga hockeyspelare som vill framåt. Rent generellt tycker jag att danskarna och importerna också är bra killar. Oavsett nationalitet så hade jag nog trivts, men det är klart att det underlättar att prata lite svenska om dagarna.

Succén i grannlandet har inte gått obemärkt förbi hemma i Sverige. Redan i somras fanns det intresse från allsvenska klubbar, ett intresse som bara växt efter den fina säsongsinledningen.

Enligt uppgifter till Hockeynews har nu flera klubbar hört sig för om forwardens tjänster inför nästa säsong.

– Det är första gången jag får höra det. Jag har faktiskt inte hört någonting om jag ska vara helt ärlig. Jag försöker bara jobba på där jag är, men det är väl kul att folk har koll. Jag får se till att bli en lite bättre hockeyspelare varje dag, då kan jag förhoppningsvis komma dit jag vill en vacker dag, säger han.

Skulle det locka dig med allsvenskt spel?

– Ja, om det är rätt för min utveckling så absolut. Om de alternativen kommer så får jag lyssna vad de har att säga, men just nu har jag fullt fokus på där jag är.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln