HockeyNews
PLUS

Gehlin: Färjestad fortsätter sitt segertåg

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 09:09

FacebookXWhatsApp

En full SHL-omgång fyller upp tisdagens Powerplay. Bland godbitarna hittas heta derbyn från både Luleå och Ängelholm, dessutom går ett efterlängtat rivalmöte av stapeln i Karlstad där Tomásek och Kopacka ska göra upp i en målduell. Nu drar vi igång!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Luleå - Skellefteå 1

Derbyt mellan Luleå och Skellefteå brukar alltid bjuda på mycket kamp och jämna matcher. Förra säsongens matcher i Delfinen slutade med två stycken 2-0-vinster för Luleå. Bulans björnar gick på pumpen mot Färjestad i helgen men totalt sett har norrbottningarna öppnat säsongen starkt. Det har även Skellefteå gjort, trots ett ansatt skadeläge. Flera yngre förmågor har behövt kliva fram och Sandin-Pellikka går från klarhet till klarhet. I Björnnästet ska det dock vara fördel Luleå med rådande förutsättningar. 1X ramar in detta. 

2. Växjö - Linköping 2

Larmi var bland de bättre på banan när Växjö fick med sig tre poäng från Malmö. Överlag har Växjös inledning varit rätt tveksam och ledande spelare som Rasmussen, Persson och Blichfeld går fortfarande mållösa. Hos Linköping var det rätt spelare som klev fram då LHC gick segrande från derbyt mot HV71. Defensiven med Fantenberg i spetsen lade grunden till segern och med vind i seglen finns alla chanser att stå upp bra i Vida Arena. Med värdet i öst dras detta från höger. 

ANNONS

3. HV71 - MoDo 1

Goda råd börjar bli dyra i Jönköping. HV71 är poänglösa efter fyra omgångar och till råga på allt är skadeläget prekärt. Dock ska det sägas att HV stått upp bra i spelet i de två senaste matcherna mot både Frölunda och Linköping. MoDo har haft bättre utdelning inledningsvis men prestationerna har inte alls övertygat. Modoiterna fick en 4-0-ledning till skänks mot Leksand i lördags, men därefter slutade Karlins herrar att spela hockey och poängtappet kom som ett brev på posten. Ovisst är bara förnamnet. Den spelvärda ettan inleder men här garderas det gladeligen friskt. 

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Rögle - Malmö 1

Det är viktiga poäng som står på spel i Skånederbyt. Uppskrivna Rögle har inte lyckats bibehålla formen från i våras och inlett säsongen blekt, precis som i fjol. Insatsen senast mot Timrå var bara att slänga i papperskorgen där Hanssons grönvita manskap knappt skapade ett skvatt. Everberg och Zaar saknas alltjämt och Bristedt är också ett frågetecken. Detta öppnar upp möjligheterna för ett annars ordinärt Malmö. Redhawks tog poäng i Ängelholm i fjol och känslan är att detta ska hållas relativt öppet. Den populära ettan garderas från start. 

ANNONS

5. Leksand - Timrå 1

Varken Lyytinen eller Rindell har rosat marknaden sedan ankomsten till Leksand och nu ställs det finska backparet mot sin gamla arbetsgivare. Rindell förpassades till bänken efter den bedrövliga starten mot MoDo och leksingarna hamnade i ett 0-4-underläge efter ett gäng bjudningar i Hägglunds Arena. LIF dominerade dock spelet och hämtade upp 0-4 till 4-4 vilket bör ha gett en hel del luft under vingarna. Med mer noggrant spel i egen zon och Armalis tillbaka mellan stolparna bör masarna kunna studsa tillbaka mot Timrå. Jokinens nya TIK har stått för två sämre bortamatcher och i fjol gick medelpadingarna bet i Tegera. Etta. 

6. Frölunda - Örebro 1

Efter 5-0-segern mot MoDo har Örebro tagits ner på jorden. ÖHK har släppt till flest skott mot den egna kassen i hela serien och samtidigt haft svårt att skapa chanser i spelet fem mot fem. Med det sagt blir Karlkvist och company lite väl lågt streckade i Scandinavium. Frölunda hyllades med fog efter de inledande matcherna, men spelet i hemmamatchen mot HV71 övertygade inte och genomklappningen senast mot Brynäs var ett bakslag. Nu när ettan drar iväg i skyhög procent välkomnas rikligt med garderingar. 

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Färjestad - Brynäs 1

Uppskrivna Färjestad har inte varit någon trögstartad maskin. Att göra sex kassar på Bulans gäng uppe i Luleå är det inte många som gör. Forwardssidan saknar som bekant motstycke i SHL-sammanhang och Tomásek har visat NHL-form under inledningen av säsongen. Den anrika nykomlingen Brynäs har också varit en frisk fläkt. Silfverbergs återkomst i hemmapremiären blev på alla sätt magisk och BIF har efter blott tre matcher tystat en del kritiker. I Karlstad är det emellertid ingen vild gissning att Brynäs begränsade trupp väger för lätt. Ettan bankas! 

8. David Tomásek - Jack Kopacka X

Tomásek har inte legat på latsidan efter VM-guldet och det uteblivna NHL-kontraktet. Den tjeckiska toppcentern går på vatten och efter fyra matcher står 28-åringen på sex kassar och fyra assist. Kopacka har således ett berg att bestiga i den här målduellen. Den amerikanska snipern har nätat mot både Linköping och Örebro men mot Färjestad i Karlstad blir det troligtvis svårt för både Kopacka och Brynäs. Krysset först, ettan sedan. 

Gehlins dunderspik: Färjestad 

Brynäs har inlett inspirerat men mot Sveriges bästa lag i Löfbergs Arena bör Gällstedts gossar väga lätt. Tomásek och company löser biffen! 

Gehlins skrällbud: Linköping 

Växjö har inte visat tillräckligt mycket för att ställas ut som någon klar favorit mot Linköping. LHC kommer stärkta från derbysegern mot HV och här ska inte Cluben räknas bort till låga nuffror!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Luleå - Skellefteå 1x

2. Växjö - Linköping 1x2

3. HV71 - MoDo 1x2

4. Rögle - Malmö 1x2

5. Leksand - Timrå 1

6. Frölunda - Örebro 1x2

7. Färjestad - Brynäs 1

8. D.Tomásek - J.Kopacka 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.