HockeyNews
PLUS

Gehlin: AIK är onsdagens dunderspik

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 08:59

FacebookXWhatsApp

Det är svensk hockey för hela slanten som gäller på onsdagens Powerplay. Hockeyallsvenskan dominerar och favoriterna duggar tätt på kupongen. Björklöven är en tråkig men trolig spik att luta sig emot medan Karlskoga och Södertälje ska försöka fällas i jakten på utdelning. Ett toppmöte från Hockeyettan Södra tar lill-lördagens runda in över mållinjen. Lycka till!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

1. Vimmerby - Djurgården 2

Vimmerby får finbesök under onsdagen när de mesta mästarna hälsar på. Efter den förlösande premiärviktorian har nykomlingarna snabbt kommit ned på jorden. 1-3 i baken mot Södertälje förkunnande “Tigrarnas” tredje raka nederlag och mycket talar såklart för att fjärde kommer av bara farten. Det såg ut som det skiljde två divisioner lagen emellan när Djurgården rullade över Östersund i måndags. “Mini-Fimpen” Eklund och Tyler Kelleher stod för dubbla strutar vardera medan åldermännen Axelsson, Klasen och Thoresen bjöd på hockeygodis i DIF:s 5-0-seger. Att trion visar upp samma spelglädje på en onsdag i Vimmerby är däremot inte alls hugget i sten och när tvåan skjuter i höjden är krysset ett läskande komplement.

2. Björklöven - Östersund 1

Björklöven har som väntat varit kvicka ut ur startblocken och spelat in 11 av 12 möjliga pinnar. 19 baljor framåt är flest i klassen, men det ska sägas att Umeålaget har varit effektiva och gjort närmare sju mål mer än förväntat. Föga förvånande kanske med tanke på vilken spetskompetens som finns i Löven-lägret. Fredrik Forsberg öppnade sitt målkonto när västerbottningarna lekte hem tre enkla pinnar borta mot AIK. Mer är att vänta från Forsberg-juniors sticka. Östersund hänger inte med i svängarna när serieledarna skruvar upp tempot. Odiskutabel etta!

ANNONS

3. Tingsryd - AIK 2

AIK hade hoppats på att den sena vändningen borta mot Kalmar skulle ge ringar på vattnet. Så blev det inte. Björklöven hade stundom lekstuga på Hovet och AIK lyckades bara att få iväg sex skott på mål under de inledande två perioderna. Spelet jämnade ut sig något i tredje, men 5-1 till Löven var talande siffror. Brattström hade ingen bra dag på jobbet och känslan är att Stålberg intar bortakassen i Dackehallen. Tingsryds trubbighet har lyst igenom under upptakten, något tre gjorda mål på tre matcher indikerar. Hemma mot Karlskoga räddade målman Eltonius laget från en större förlust (0-2). Gnaget har inte imponerat, men här ska de tveklöst vara favorit. Tvåan spikas upp till 50-strecket.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

4. Mora - Oskarshamn 1

Efter tre raka matcher med poäng så tvingades Oskarshamn bita i det sura äpplet i derbyt mot Kalmar (1-3). IKO hade inte alls samma drag under skridskorna som i de första kamperna och hade svårt att etablera långa anfall. Tidigare har smålänningarna visat fina offensiva tendenser, medan det ibland har sett lite slapphänt ut bakåt. Lånet från Malmö, nygamla Hugo Jonasson, är tilltänkt som en defensiv kugge i något av de två första backparen. Mora har liksom gästerna sina största kvaliteter i den sista tredjedelen, något som borgar för en böljande matchbild. Ettan först, tvåan sedan!

ANNONS

5. BIK Karlskoga - Nybro 1

Nybro fortsätter att vara stabila i boxplay. Fjolårets nykomlingar har faktiskt inte släppt in någon kasse med en man mindre på banan, trots närmare 20 minuter i spelformen. PP:t har däremot inte kuggat i och är en stor anledning till varför Vikings alltjämt är segerlösa efter tre spelade matcher. Samuelssons gäng föll på målsnöret mot Västerås häromkvällen och inkasserade dessförinnan en hedersam förlust borta mot Södertälje (3-4). Helt uträknade är gästerna absolut inte, även om Karlskoga ser svårslagna ut just nu. Dennis Halls väldrillade bikar delar serieledningen med Löven och står på sju vinster sista åtta tävlingsmatcherna i Nobelhallen. Ettan öppnar, men med hänsyn till värdet vill jag få med garderingar i ett tidigt skede.

6. Södertälje - Almtuna X

Södertälje ser starka ut i samtliga lagdelar, även om den absoluta spetsen inte riktigt är densamma utan Linus Videll och Macke Eriksson. Backsidan är homogen och breddas nu ytterligare i och med lånet av Olle Strandell, som lär vara revanschsugen efter en tuff tid i HV71. SSK har bara tappat två pinnar så långt, men det blev onödigt spännande mot Vimmerby häromsistens (3-1). Almtunas tuffa spelschema har renderat i noll poäng efter fyra spelade omgångar. AIS har endast mött topptippade gäng, och nu väntar ytterligare ett högoktanigt motstånd när upplänningarna beger sig till Scaniarinken. Med ett bättre målvaktsspel hade Ekmark och company kunnat lösa poäng i Mora (3-5) och när ettan rusar i procent är jag tidigt på plats med samtliga tecken – 1X2!

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

7. Kalmar - Västerås 2

Det går inte säga något annat än att Västerås sena kvittering och sudden-avgörande borta mot Nybro var rättvist. Västmanlänningarna avlossade 39 skott på Tex Williamsson, varav 19 i den sista perioden. Jimmie Jansson kvitterade 24 sekunder före slutet och på övertid skred Konstantin Komarek till verket (2-1). Gulsvart fortsätter att övertyga i den offensiva zonen och i Liljas Arena visade Rasmus Korhonen att han minsann inte är en dålig målvakt. Att penetrera Kalmars försvarsmur är dock inte enkelt, fråga bara Oskarshamn som sköt med blanka kulor i söndags när KHC segrade i fiendeland. Måla från höger och snåla inte med färg!

8. Troja/Ljungby - Västervik X

Västervik står rustade för ett snabbt återtåg till Hockeyallsvenskan. Det ska sägas att det är många lag som har ställt in siktet på HA-biljetten. Troja är kanske inte VIK:s största utmanare, men Ljungby-klubben är emellertid ett lag för toppen av Hockeyettan Södra. Hemmalagets backsida med rutinerade pjäser som Daniel Karlsson, Dennis Fröland och Carl Enestig går inte av för hackor. Framåt är det firma Nordin, Wahlgren och Roslund som ska producera, och trion låg bakom tre av fyra kassar i 4-2-segern mot Alvesta. Västervik har inlett tveksamt och gick bland annat på pumpen borta mot Tyringe. Jag nyttjar den bredaste av målarpenslar.

ANNONS

Gehlins dunderspik: AIK

AIK har inte imponerat under säsongsupptakten, men det finns en hög höjd i truppen och i Dackehallen går det inte att förbise rådande värde på gästerna. Upp till 50-55 procent ställs tvåan ut allena.

Gehlins skrällbud: Almtuna

Det vill till att någon av de stora drakarna går bet för att det ska bli någon utdelning att tala om. Almtuna har ett hyggligt rundspel att falla tillbaka på och lyckas upplänningarna stänga igen butiken i den första perioden ser jag det inte som omöjligt att desperationen tar överhanden hos SSK. X2 rensar friskt och missas ej!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Powerplay-systemet - Andelar 50 kronor

324 rader

1. Vimmerby - Djurgården x2

2. Björklöven - Östersund 1

3. Tingsryd - AIK 2

4. Mora - Oskarshamn 12

5. BIK Karlskoga - Nybro 1x2

6. Södertälje - Almtuna 1x2

7. Kalmar - Västerås 1x2

8. Troja/Ljungby - Västervik 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.