HockeyNews
PLUS

Galna pizzaleveransen: ”Som Jönssonligan”

Mora IK
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Inför period fem mot AIK beställde Mora 30 pizzor till spelarna.
Ett drag som såg till att de skaffade sig matchboll i kvartsfinalen.
– Det är lätt att slarva med sånt där, men vi har planerat allt i minsta detalj, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Även match fem mellan AIK och Mora gick till förlängning och inför den femte perioden såg Moras ledare till att anlände 30 nygräddade pizzor till omklädningsrummet.

Dagen efter 4–3 segern berättar sportchefen Andreas Hägglund om detaljerna bakom jättebeställningen.

– Vi hade faktiskt förberett med beställning om det skulle bli förlängning, det var ingenting som vi kom på där och då. Vi köper nästan alltid mat på samma ställe i Stockholm och löste så att det ramlade in 30 pizzor i förlängningen. Pizzerian gjorde ett bra jobb och hjälpte oss, säger han.

Andreas Hägglund berättar att Mora tagit lärdom från tidigare slutspel och planerat så att de ska vara redo för alla olika scenarion.

– Det är lätt att slarva med sånt där, men vi har planerat allt i minsta detalj – precis som Jönssonligan, säger han.

Så då är frågan vad för pizzor som beställdes.

– Det var lite blandat, men framförallt Margarita och Vesuvio där det inte är så mycket grejer på. Det blev inga kebabpizzor eller så, det måste vara hyfsat enkelt för spelarna att få ner, förklarar han.

Slank det ner någon slice även för er ledare?

– Det blir ju långa kvälla så vi blir hungriga vi också. Men vi får passa oss, vi kan inte äta som spelarna eftersom vi inte tränar lika hårt. Det slank nog ner någon bit även för oss ledare, erkänner Hägglund.

Pizzorna gav uppenbarligen Mora energi och efter dryga tio minuter in i den femte perioden kunde norrmannen Michael Brandsegg-Nygård kliva fram och avgöra för Mora.

– Vi gör en gedigen laginsats, det är många som är bra. Norrmännen har varit riktigt bra för oss, Johan Persson är i slutspelsform och backsidan har varit otroligt stabil.

Vad säger du om läget ni har skaffat er?

– Det är ett bra läge, men det har varit jämnt i alla matcher. Nu har vi vunnit två matcher i femte perioden, som lika bra kunde gått åt andra hållet. Vi är relativt ödmjuka inför det här.

– Visst är det ett bra läge att kunna stänga det på hemmaplan, men vi är förberedda på att det kan bli ännu en vända till Stockholm.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)