HockeyNews
PLUS

McDavid: "Förväntar sig något magiskt – men..."

Connor McDavid
ANNONS

Publicerad: 21 juni 2024

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Alla blickar riktas mot Connor McDavid i natt – efter åtta poäng på senaste två finalerna.
Kan nummer 97 plocka fram en ny stormatch i natt och tvinga fram en sjunde avgörande final?
– När man tagit sig hit förväntar man sig en magisk känsla men ärlig talat så känns allt ganska normalt. Det här har hela tiden varit en del av planen, säger McDavid.

ANNONS

Connor McDavid och Edmonton Oilers har tagit sig tillbaka i finalserien och kan kvittera till 3–3 i natt – vilket skulle tvinga fram en sjunde avgörande match i finalserien mot Florida.
Edmonton har starka siffror bakom sig.

"Finns ingen trötthet"

Laget har vunnit fyra raka matcher i slutspelet, när man haft ryggen mot väggen och riskerat att blivit utslagna.
Två raka matcher för att vända serien mot Vancouver – 2–3 till 4–3 och nu med två raka segrar mot Florida som haft chansen att bli mästare i båda mötena.
– Det finns ingen trötthet nu, vi har haft två dagar mellan matcherna och det är nog med tid så vi känner oss inte trötta. Jag ser fram emot att vara tillbaka i Edmonton och spela inför våra fans i vår hemmaarena, säger McDavid.

"En del av planen"

Edmonton har ännu mer siffror att titta på – om det nu är något som betyder något i det här skedet.
Efter att Kris Knoblauch tog över laget den här säsongen så har man vid tre tillfällen förlorat tre raka mather – som i början av finalserien.

Samtliga gånger har Edmonton hittat längre segersviter.
I november vann laget åtta raka matcher, i december tog man 16 raka segrar och i februari vann Edmonton fem raka matcher – som ett resultat av tre raka förluster.
– Man spenderar hela livet för att ta sig till en position som den här och väl här förväntar man sig nån magiska känsla. Men ärligt talat så känns allt ganska normalt. Det här har alltid varit en del av planen för den här gruppen. Att spela stora matcher inför våra hemmafans och det här är bara en till match, säger McDavid.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln