HockeyNews
PLUS

Försvarar målvakten efter tunga premiären

Markus Åkerblom AIK
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:51

FacebookXWhatsApp

Bra i en period – och i slutminuterna. Men inte tillräckligt för AIK-tränaren Markus Åkerblom, som bland annat bytte ut målvakten Victor Brattström och inte fick mycket leverans av Gerry Fitzgeralds formation.
– Klart att vi förväntar oss mer av dem över tid, säger Åkerblom till Hockeynews.

ANNONS

Markus Åkerblom fick börja tiden som AIK-tränare med förlust. Södertälje vann 4–2 på Hovet.
– Jag tycker att vi öppnade matchen bra. Första tio, tolv minuterna tycker jag är bra. Sen har vi två powerplay ganska tätt inpå varandra där vi inte spelade bra och någonstans där tappade vi energi, tycker jag.

Där blev det en tydlig vändpunkt i matchen, och med några sekunder kvar av första perioden gjorde Södertälje ledningsmålet, efter att Rasmus Rudslätt tappat bort sin backmarkering i försvarsspelet.
– Då får Södertälje matchen så som de vill ha den, med sin starka defensiv.

0–2 och 0–3 kom i andra perioden och då bytte Åkerblom ut målvakten Victor Brattström mot Jonathan Stålberg.
– Dels så ville jag få ett stopp om förändring i matchbilden och se hur det ser ut. Sen vet jag att Stålberg är en otroligt vass tävlingsmålvakt. Så jag tyckte det var ett bra läge för honom. För jag kände att om vi ska vända det här så måste vi hålla nollan.

Det gjorde AIK. Men det räckte inte, trots två reduceringar.
– Ingen skugga ska falla på Brattström över det. Det var bara mitt sätt att få någon vändning i matchen och ändra matchspel.

AIK fick spela med två juniorforwards och saknade bland annat Daniel Muzito-Bagenda och centern Daniel Ljungman. Men det ville inte Åkerblom fokusera på efteråt.
– Vi har det lag vi har. Vi kan önska att vi hade en jäkla massa andra spelare men det har vi inte. Vi har det lag vi har och det kommer vi alltid ha.

AIK:s kedja med Lukas Zetterberg, Gerry Fitzgerald och Oliver Tärnström är tänkt att leda laget den här säsongen, men var osynlig fram till de sista minuterna, då de var nära att faktiskt ordna en kvittering för sitt lag.
– Det är klart att vi vill alltid att våra ledande spelare ska vara ledande spelare. Och stundtals så tyckte jag att de att de hade ljusskintar också. Men det är klart att vi förväntar oss mer av dem över tid, säger Åkerblom.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln