HockeyNews
PLUS

Förre SHL-spelaren i blåsväder: ”Kommer att få konsekvenser”

Joonas Rask blåsväder
Foto: Bildbyrån/Genre

Publicerad: 24 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Den förre SHL-spelaren Joonas Rask är i blåsväder hemma i Finland.
34-åringen anklagas för att ha stört ett bröllopspar och förnedrat kvinnan under en festnatt i helgen.
– Jag tror inte att jag har gjort något sådant, säger Joonas Rask till Helsingin Sanomat.

Joonas Rask tillbringade totalt fyra säsonger i SHL för Örebro och Luleå. Inför föregående säsong valde han att återvända hem till finska HIFK, där han stod för 20 poäng på 49 matcher den gångna säsongen.

Men nu har den 34-åringe finländaren hamnat i blåsväder. Den tidigare SHL-spelaren ska ha stört ett bröllopssällskap på en restaurang och förnedrat kvinnan i paret flertalet gånger under lördagskvällen, enligt ett inlägg som spridit sig på sociala medier i Finland.

ANNONS

I en intervju med Helsingin Sanomat bekräftar Rask att han var ute och festade med ett par vänner i lördags och att han befann sig på samma restaurang som paret. Men han vill inte kännas vid att han har stört någon eller sexuellt trakasserat kvinnan.

ANNONS

– Jag tror inte att jag har gjort något sådant, det skulle jag aldrig vilja göra. Jag var påverkad av alkohol, så jag kan inte minnas allt.

– Vi hade en trevlig kväll, det var inte meningen att göra någon upprörd. Jag tyckte att det var en bra stämning. Det var ingen osämja, säger han till tidningen.

ANNONS

Rask berättar att han blev avlägsnad från platsen. Han minns dock inte om det var av en ordningsvakt eller vän i sällskapet.

Enligt HIFK:s vd Alexander Sneen skickade det nygifta paret ett "mycket sakligt" e-postmeddelande till HIFK på måndagen där de beskrev händelseförloppet. Klubben ser mycket allvarligt på det inträffade.

ANNONS

– Jag har bett om ursäkt å klubbens vägnar. Så får man absolut inte bete sig, vi har nolltolerans för sådant, säger Sneen som medger att klubben ska ha ett möte med Rask:

– Vi träffar Rask ansikte mot ansikte på onsdagen. Sedan bestämmer vi vilka åtgärder som ska vidtas. Det kommer definitivt att få konsekvenser.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS