OS- och VM-meriterade Viktor Stålberg la av med hockeyn 2021. På cv:t finns närmare 500 NHL-matcher, en Stanley Cup men också flera poängstarka säsonger i Schweiz.
För några veckor sedan la han upp ett inlägg på Instagram stoltserandes med ett diplom och ett stipendium. I en intervju med Sportbladet berättar den tidigare NHL-svensken nu att han gått och utbildat sig till sommelier.
– Jag har skaffat ett stort vinintresse de senaste åren. Jag hade testat att dricka en del fina viner på middagar utan att veta vad som var bra. Då hade man inte riktig koll mer än att man visste att det var gott och skillnad på saker, säger han till tidningen.
Intresset började växa när en av hans lagkamrater under tiden i Schweiz introducerade honom i vinvärlden.
– Man blev intresserad och börjad köpa hem lite egna grejer. När vi sedan flyttade hem till Sverige på heltid, utan att jag hade några planer, så satte jag mig in i det och gick sommelierutbildningen.
För en tid sedan lanserade han också sitt första vin (Frantzén & Cauble (2022) ihop med NHL-kompisen Douglas Murray och den svenske stjärnkocken Björn Frantzén.
– Att få göra ett med en stjärnkock som Björn Frantzén... tja, det är Douglas som ligger bakom det och jag har investerat där. Så det lanserades i april och finns på Systembolaget, vilket är kul.
50% rabatt i 3 månader Skaffa PLUS. (Säg upp när du vill.)