HockeyNews
PLUS

Förre LIF-keepern på marknaden igen

(26856) Kasimir Kaskisuo
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Kasimir Kaskisuo blev en profil under sina år i Leksand.
Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Montreals organisation för den finske målvakten.
– Jag hade fokus på att stanna men kände att det var 50/50 om jag skulle bli kvar eller inte, säger Kasimir Kaskisuo på sin YouTube-kanal.

ANNONS

Den finske målvakten Kasimir Kaskisuo lämnade Leksand inför den här säsongen. 30-åringen hamnade då i AHL och Laval Rocket, där han hade en räddningsprocent på 90,9 över 13 matcher den gångna säsongen.

Några fler matcher i klubben blir det dock inte. I ett klipp på sin Youtube-kanal bekräftar han att det inte blir någon fortsättning.

– Jag fick ett samtal från min agent förra veckan och han sa att Montréal går i en annan riktning, vilket innebär att jag inte kommer att vara kvar där. Jag hade fokus på att stanna men kände att det var 50/50 om jag skulle bli kvar eller inte, säger Kaskisuo på sin YouTube-kanal.

Den 30-årige finländaren berättar att han har siktet inställt på att bli kvar borta i Nordamerika kommande säsong.

– Det var inte mitt beslut men nu går jag vidare och jag vet att det är tidigt än, men jag hoppas kunna stanna här och hitta ett annat jobb. Nu handlar det om att kolla vilka klubbar som kan behöva en målvakt till AHL och prata med min agent. Jag ska se över mina alternativ inför första juli. Mitt fokus är att fortsätta spela i Nordamerika, säger han.

Kasimir Kaskisuo gjorde totalt 60 matcher i SHL och blev en profil i ligan tack vare sin Youtube-kanal. Under sina två säsonger i Leksand hade han snittprocent på 90,4.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln