HockeyNews
PLUS

Frondell in bland tolv forwards i DIF

Frondell Krogdahl
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården gör om i en av sina kedjor inför mötet med Kalmar på Hovet.

Stortalangen Anton Frondell, 17, går in bland tolv forwards.

Så här säger Djurgårdstränaren Robert Kimby om Frondells comeback mot SSK och Max Krogdahls debut.

ANNONS

Det blir en liten förändring i Djurgårdens lag jämfört med hur kedjorna såg ut i bortamötet med Södertälje där SSK vann med 4–3 på övertid.

Anton Frondell, som då gjorde comeback i Hockeyallsvenskan efter en del skador, kliver in i fjärdekejdan från start med Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin.

Frondell in – Grewe 13:e

Mot Kalmar börjar istället Albin Grewe som extraforward. Djurgårdstränaren Robert Kimby var nöjd med Frondells insats i sin comeback.

– Nu blir det inte så många byten för honom. Han har väl två-tre i första. Planen var att han successivt skulle få komma in i det. Sedan blir andra perioden som det blir. Det blir svårt när det är många som får sitta, säger Kimby till Hockeynews.

Just i andraperioder mot Södertälje blev det fyra Djurgårdsutvisningar att ta hand om och Frondell spelar inte i boxplay. Frondell spelade lite drygt fyra minuter.

"Bra energi"

– Men jag tycker att han kommer in med bra energi och han kliver in på kroppen det första han gör. Jag tror han själv tyckte det var jäkligt kul och för oss var det väldigt kul att ha honom tillbaka, säger Kimby.

För den norske landslagsbacken Max Krogdahl var det debut i Djurgården i onsdags mot SSK. Krogdahl spelade nästan 20 minuter.

– Bra match. Det jag gillar med honom är att han på så sätt är ganska lik Berg. Han är bra på att spela på det man är bra på. Bra i närkampsspelet, hård och rejäl. Och bra försvarsspel, säger Robert Kimby.

Djurgården-Kalmar

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln