HockeyNews
PLUS

Frölunda vann efter straffar efter en galen match

(21887) Christian Folin Max Friberg
Bildbyrån

Publicerad: 8 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Frölunda och Örebro bjöd på ordentlig underhållning under lördagseftermiddagen där Frölunda drog det längsta strået – trots ett hattrick från Robin Kovacs. 

Det var Frölunda som inledde matchen starkast men det var Örebro som tog ledningen genom Robin Kovacs, hans första mål för eftermiddagen men inte det sista. 


Det dröjde dock endast en minut innan Jan Mursak kunde kvittera och det var resultatet som båda lagen tog med sig in i periodpausen. Tidigt i den andra perioden tog Örebro tillbaka ledningen och det var återigen Robin Kovacs som var målskytt. 


Frölunda kvitterade efter att halva perioden spelats genom Stefan Elliott och det var återigen oavgjort när lagen gick till pausvila. 


I den tredje perioden tog Örebro återigen ledningen tidigt när Joel Mustonen gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Frölunda kunde ännu en gång kvittera ledningen, denna gång genom Nicklas Lasu. 


Men sista ordet var ännu inte sagt då Robin Kovacs gjorde sitt tredje mål för kvällen när han ännu en gång gav Örebro ledningen när det återstod sju minuter kvar av matchen. 


Lite över tre minuter senare hade Frölunda vänt matchen efter mål av Johan Sundström och Christian Folin. Helt plötsligt såg det ut som att Frölunda skulle ta alla tre poängen. 


Örebro tog ut sin målvakt för att jaga kvittering men det ville sig inte. Förrän det återstod nio sekunder kvar av matchen. Då klev Linus Öberg fram och satte dit en kvittering som tog matchen till förlängning. 


I förlängningen åkte Örebros Kristian Näkyvä ut för en tripping, en utvisning som han inte var nöjd med och åkte dessutom på ytterligare en tvåa för abuse of officials. 


Frölunda försökte utnyttja det numerära överläget men kom inte närmre än att Ryan Lasch träffade ribban efter lite styltigt spel i powerplay. 


Matchen gick till straffar och där vann Frölunda efter att Max Friberg gjort mål och Matt Tomkins hållit tätt.

Frölunda–Örebro 6–5 (1–1, 1–1, 3–3, 0–0, 1–0) 

Mål, Frölunda: Jan Mursak, Stefan Elliott, Nicklas Lasu, Johan Sundström, Christian Folin, Max Friberg (avgörande straff)

Mål, Örebro: Robin Kovacs 3, Joel Mustonen, Linus Öberg

Skott: 36–24 (11–5, 12–6, 7–12, 5–1, 1–0) 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!