HockeyNews
PLUS

Från Rock’n’roll till Stanley Cup – möt Per Bjurman

Per Bjurman Shoot the Puck

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Per Bjurman klev upp på scenen och kysste Sveriges hetaste popartist – det berättar han om senaste avsnittet av Shoot the Puck.
Bjurman har bott 20 år i New York och det hade aldrig hänt utan King Henrik.
– Det är hans förtjänst att jag är här fortfarande, säger Bjurman i videopodden.

Per Bjurman firar snart 20-årsjubileum på plats i USA och Manhattan och dagen efter Floridas seger i den första Stanley Cup-finalen så gästar han Hockeynews videopodd "Shoot the Puck".
– Det var en oväntad fråga. Jag identifierar mig bara som skrivent i stösta allmänhet men jag gör nästan bara hockey nu, säger Bjurman när åren som hyllad musikskribemt kommer på tal.

"Otroliga minnen"

Anledningen till att Bjurman blev kvar på Manhattan är Henrik Lundqvist.
– Han har varit institutionen i min tillvaro här. Det är hans förtjänst att jag fortfarande är kvar. Han kom över på hösten 2005 samma år som mig. Det blev enormt mycket Henke och jag följde honom hela hans karriär. Otroliga minnen med och runt honom, säger Bjurman.

"Vodkan sa åt mig"

Per Bjurman har gjort något som få andra har fått uppleva – att kliva upp på scenen mitt under en konsert med Håkan Hellström i tidiga år.
Bjurman kysste honom mitt framför alla fans på Nalen i Stockholm.
– Under spelningen säger vodkan åt mig att det är något som saknas här. Jag fick hjälp upp scenen av gitarristen Timo Räisänen som förstår vad som är på gång och skrattar gott. Vad jag inte visste var att SVT var där och spelade in till Musikbyrån...

Här kan du se och höra “Shoot the Puck” med Per Bjurman.
Du kan också följa videopodden på Spotify, Apple och YouTube.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!