HockeyNews
PLUS

Frölunda värvar finskt – stjärncenterns första ord

Arttu Ruotsalainen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Arttu Ruotsalainen.
Där har ni namnet på Frölundas senaste förstärkning.
– Jag kände att jag behövde något nytt, säger han till Frölundas hemsida.

Frölunda har varit på jakt efter spets efter tappen av Malte Strömwall och Jere Innala. Under torsdagen kunde GP avslöja att Frölunda värvat den finske toppcentern Arttu Ruotsalainen.

Nu bekräftar Frölunda värvningen av finländaren.

– Vi har haft en dialog ett tag och är glada att det är klart. Arttu är en offensivt skicklig spelare som kan bidra i power play. Han har dessutom erfarenhet från spel i Nordamerika och Schweiz. Han kommer att passa bra hos oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

ANNONS

Arttu Ruotsalainen har de senaste säsongerna två säsongerna spelat i den schweiziska ligan (Kloten och Lugano). Dessförinnan prövade han lyckan i NHL och Buffalo Sabres organisation.

  • Frölunda var intresserat och jag kände att jag behövde något nytt. Frölunda är ett topplag i SHL och jag har bara hört bra saker om klubben. Det här blir spännande, säger den 26-årige finländaren som beskriver sig själv så här:

  • Jag är en hårt arbetande och allround spelare med offensiv prägel. Jag vill ha mycket puck och kan spela såväl power play som box play.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS