HockeyNews
PLUS

Armalis försvaras: ”Kunnat hända vilken målvakt som helst”

Mantas Armalis
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Frölunda gjorde två mål på sina fyra första skott på Mantas Armalis. Då frågade sig kommentatorn Patrik Westberg vad det hade stått om lagen bytt målvakt.
– Jag kan inte säga att det är Mantas Armlis som gör några direkta felingripanden, försvarade experten Petter Rönnqvist.

Leksand hade med sig 1–1 i matcher efter de inledande två kvartsfinalerna i Scandinavium.

På tisdagen vände matchserien till Leksand och ett kokande Tegera Arena, men hemmalaget fick knappast den start de hade önskat sig.

En tidig utvisning på Kalle Östman föranledde att Jere Innala kunde ge ledningen i powerplay efter bara 6:37 in i matchen.

– Vi ligger på dem i varenda byte och är stora i spelet. Om vi fortsätter så här kommer vi att straffa dem, säger Kalle Östman till TV4 i den första pausen.

Trots ledning var Christian Folin inte helt nöjd med Frölundas första period.

– Vi kommer inte upp i den nivån vi vill. Vi är långsamma och söliga med pucken bakifrån, så det finns förbättringar inför andra.

– Framförallt behöver vi få ner farten i mittzon när de kommer med sina tre gubbar och forecheckar. Det gäller att vinna duellerna vid sarghörnen och gå till anfall, det finns förbättringar där, säger han.

Trots ett stort spelövertag och ledning skottmässigt så ville det sig inte för Leksand. På Frölundas fjärde skott för kvällen ökade Pontus Johansson på gästernas ledning.

– Frölunda har haft fyra skott på mål och leder med 2–0. Det blir ofrånkomligt, hade de här lagen bytt målvakt så undrar jag vad det hade stått i matchserien, sa TV4:s Patrik Westberg som fick mothugg från experten Petter Rönnqvist:

– Nej, nej, jag kan inte säga att det är Mantas Armlis som gör några direkta felingripanden. Det är en tuff start att få det där första backhandavslutet från en fri (Jere) Innala och sedan en skymning av egen spelare. Det hade kunnat hända vilken målvakt som helst.

Leksand pressade på för en reducering i den tredje perioden och tilldömdes också en straff, men inte heller då kunde Peter Cehlarik överlista Lasse Johansson.

Till slut skulle dock målet komma för hemmalaget. Med tom bur och sex man på isen spelade Lucas Elvenes vackert fram Anton Johansson som knäppte till direkt och fixade en reducering. Men med blott en minut kvar på klockan fanns det inte mycket tid att jaga kvittering och Frölunda kunde hålla undan.

Göteborgarna leder nu med 2–1 i matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)