HockeyNews
PLUS

Färdigswishat – Norlinder tillbaka i Modo

Mattias Norlinder
Foto: Bildbyrån / skärmdump Modo
ANNONS

Publicerad: 4 september 2024

FacebookXWhatsApp

Swishat och klart!
Modo har skrivit kontrakt med hemvändande Montreal-backen Mattias Norlinder.

ANNONS

Det blir en återkomst i Modo för Mattias Norlinder. Den 24-årige backen har skrivit ett tvåårskontrakt meddelar klubben på sin hemsida.
– Jag hade först en ambition om att fortsätta spela i Nordamerika men när det kom till kritan nu i slutänden så svängde det till att jag helst ville stanna här. Jag är väldigt glad att det gick att lösa trots att Modo redan var så långt framme i sitt lagbygge, säger Norlinder till Modos hemsida.

En miljon på två dygn

Örnsköldsviksklubben startade en insamling i måndags för att få in pengar till värvningen och målet var en miljon kronor.
På två dygn klarade Modo av det tack vare supportrarna.
– Jag visste inte att Modo skulle starta en insamling och när jag såg det, och såg hur stort engagemanget var, så blev jag rörd. Jag är väldigt hedrad över att så många modoiter ställt upp, säger Norlinder.

Därför swish-insamling

Kostnaden för Mattias Norlinder är mer än en miljon kronor, enligt klubben. Och den omdiskuterade swish-insamlingen kom till för att Modo redan hade åtta backar och budgeten räckte inte till för att även ta in Norlinder.
– Vi har bara gjort det här en gång tidigare och för oss krävs det någonting exceptionellt för att vi ska gå den vägen. Nu var vi i princip klara med lagbygget men hade plötsligt möjlighet att få hem en av våra egna, en ung kille fostrad i Kramfors och Modo och som har sina bästa år framför sig. Då kändes det angeläget att ställa frågan till våra medlemmar, om de ville vara med och bidra, säger Modos vd Johan Widebro till klubbens hemsida.

Sex NHL-matcher

Mattias Norlinder har spelat allsvenskt med Modo och i SHL med Frölunda mellan 2020 och 2022. Under sina dryga två år i Montreal har det blivit sex NHL-matcher och övrig tid i farmarlaget Laval.
– Det är en skridskoskicklig back som har sin uppsida i offensiven, vilket han kanske inte riktigt har fått visa borta i Nordamerika. Man ska också komma ihåg att han är ung fortfarande och fortfarande utvecklas. Vi ser honom som en viktig pjäs i vårt lagbygge de kommande två säsongerna, säger sportchefen Henrik Gradin i en kommentar.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln