HockeyNews
PLUS

Forwarden lägger av – 32 år gammal

Alexander Lindqvist Hansen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 17 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Alexander "Flash" Lindqvist-Hansen blev en profil under sin tid i Sverige.
Nu meddelar den 32-årige forwarden att han tagit sina sista skär.
– Det här var min sista match i Herlev, min sista i karriären. Det var det sista ni såg av mig, säger han till Metal Ligaen TV.

Den vindsnabbe forwarden Alexander "Flash" Lindqvist Hansen lämnade Sverige för spel i Danmark för fem säsonger sedan. Efter totalt 224 matcher och 177 (86+92) poäng för Herlev Eagles meddelar han nu att han avslutar spelarkarriären 32 år gammal.

– Det här var min sista match i Herlev, min sista i karriären. Det var det sista ni såg av mig.

– Jag kommer nog tillbaka och tittar på några matcher. Jag kanske kommer ner och bråkar lite här, så att ni kan se mig, säger forwarden till Metal Ligaen TV efter att Herlev åkt ut i kvartsfinalen i det danska slutspelet under fredagen.

Den 32-årige forwarden fostrades i Rögle och tog sig hela vägen upp till A-laget, där han representerade klubben i såväl Hockeyallsvenskan som SHL. Därefter blev det ett kort inhopp i Växjö och sedan vidare till Troja/Ljungby, innan han hamnade i Västervik och gjorde 15 poäng på 51 matcher.

Forwarden gjorde sig i Sverige framförallt känd för sitt fysiska och obekväma spel för motståndarna.

I Herlev har han den här säsongen varit lagkamrat med hela sju svenskar, däribland Adam Ohre, Anton Johansson, Ludvig Elvenes, Oliver Arle Östergren, Joseph Jonsson, Niclas Heinerö och Tobias Åhström.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!