HockeyNews
PLUS

Fortsatt frågetecken för "Nubben" i HV71

Kent Nubben Norberg
Foto: Bildbyrån/TV4.

Publicerad: 17 april 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 klarade sig kvar i SHL via kval, men HV-supportrarna har krävt sportchefen Kent Norbergs avgång.
Och frågan är fortfarande om han blir kvar på sin post.

Efter det att HV71 säkrade SHL-kontraktet med en 5–0-seger i den sjunde och avgörande kvalmatchen mot Oskarshamn rullade HV-supportrarna ut en banderollen där man krävde både styrelsens och sportchefen Kent Norbergs avgång.
Det var den 29 mars och det har snart gått tre veckor sedan dess.
HV71 har hamnat i en ond cirkel och tillhör sedan flera år tillbaka botten i SHL.

Nyförvärven tickar på

De senaste veckorna har Jönköpingsklubben pumpat ut en rad nyheter om nyförvärv, snyggt presenterade av den tidigare SVT-kommentatorn Staffan Lindeborg som har kopplingar till Jönköping.
Men styrelsen har fortfarande inte fattat beslut om att det är Kent Norberg som ska vara sportchef. ”Nubben” har ett år kvar på sitt treårskontrakt.

Blir "Nubben" kvar i HV?

– Det är lite svårt att svara på. Vi tittar på helheten nu och utvärderar alla positioner i dagsläget. Vi har allt under lupp och har inte satt ner foten än. Han jobbar på med lagbygget ihop med tränarna och jag är också delvis inblandad, säger HV71:s tillförordnade ordförande Andreas Davidsson till Jönköpings-Posten.
HV71 har flyttat på huvudtränaren Johan Lindbom, som lämnade ett jobb som klubbdirektör för att för andra året i rad hoppa ner i HV-båset och rädda laget kvar i SHL.

Blomqvist in – Lindbom petas

Men efter avslutat kval gjordes den inhämtade AIK-tränaren Anton Blomqvist direkt till ny huvudtränare istället för Johan Lindbom.
Återstår att se vad som händer med Lindbom i HV.
Och kanske även vad som blir av med sportchefen Kent Norberg.
– Ja, alltså vi gör en utvärdering och diskuterar hur vi ser på den rollen och vad vi förväntar oss av den i HV71 i framtiden. Det är klart vi tittar på den rollen på samma sätt som vi håller på med klubbdirektörsrollen och andra roller. Vi tittar igenom helheten nu, säger Andreas Davidsson.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)