HockeyNews
PLUS

Första SHL-målet för 39-åringen i segern

Marcus Eriksson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:07

FacebookXWhatsApp

Marcus Eriksson vann poängligan i Hockeyallsvenskan förra säsongen.
I 4–2 segern mot Örebro presenterade sig 39-åringen även i SHL.
– Det är väl bra att någon skjuter på mig så att den går in, säger han till TV4.

ANNONS

Efter att ha dominerat Hockeyallsvenskan förra säsongen fick Marcus Eriksson äntligen chansen i SHL vid 39 års ålder när han skrev på för Skellefteå inför säsongen. I sin fjärde match i högstaligan kom också första SHL-målet.

Eriksson styrde in ett skott från den 20 år yngre Axel Sandin-Pellikka för att ge Skellefteå ledningen med 1–0 i den första perioden mot Örebro.

– Jag hade bränt två lägen innan. Det är väl bra att någon skjuter på mig så att den går in, det var kanske det som behövdes, säger Eriksson till TV4 Play.

Dessförinnan hade Eriksson bara noterats för en assistpoäng.

– Jag känner att jag kommer in i det mer och mer, blir bekvämare och tar för mig allt mer för varje match. Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det.

"Skulle kunna varit deras pappa"

Skellefteå har haft stora skadeproblem och fått spela med en ung trupp i SHL-starten. 39-åringen är stolt över hur de unga spelarna kommit in och levererat.

– Det är riktigt imponerande. Jag skulle i princip kunna vara pappa till sex, sju av grabbarna här. De visar ingen överdriven respekt, utan går ut och kör, säger han.

Erikssons ledningsmål stod sig länge, men i tredje perioden kvitterade Örebros 18-årige Melvin Fernström när nio minuter återstod, vilket också var hans första mål i SHL.

Skellefteå återtog dock snabbt ledningen och kunde till slut vinna med 4–2 efter två snabba mål.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln