HockeyNews
PLUS

Första nollan för SSK: "Tar det på allvar"

Magnus Bogren
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 23:07

FacebookXWhatsApp

Södertälje kammade noll för första gången den här säsongen. 

Ett hack i maskineriet eller något att oroa sig över?

– Klart jag tar det på allvar, säger Magnus Bogren till Hockeynews, och ger även en uppdatering om skadeläget och hopp om en återkomst för Olle Strandell.

ANNONS

Kalmar blev första lag att ta tre poäng av Södertälje, och detta efter en stark första period där man var aggressivare och bättre, och ledde med 2–0 efter några mindre imponerande försvarsinsatser från SSK-backarna, som förlorade dueller och var ouppmärksamma i en spelvändning.

Daniel Norbe reducerade, men Kalmar gjorde 3–1 i powerplay med en turlig skarv på försvarande skridsko. En ny reducering från Nolan Stevens väckte hopp, men succéspelaren Andrew Vanderbeck gjorde 4–2 i tom kasse och såg till att gå upp i topp i Hockeyallsvenskans poängliga med 13 poäng på nio matcher.

– Inte vår bästa prestation, framförallt inte den första perioden, säger Magnus Bogren till Hockeynews på telefon från bussen hem.

– Vi tävlade inte tillräckligt bra, de tar över men vi låter dem göra det. Sedan gör vi det bättre, skapar mycket men gör det alldeles för lätt att försvara. I tredje perioden ser man skillnaden när vi tar oss in på kassen och försöker göra en push, men det räcker inte. För mycket slarv, pucktapp och vi behöver tävla bättre, säger Bogren.

Ni har spelat bra mestadels tidigare – vad drar du för växlar av det här?

– Klart jag tar det på allvar, det är inget man bara ska borsta bort. Framförallt de här sakerna jag nämner, som vi behöver göra bättre. Vi ska vara jobbiga att möta, ha fart, alla måste chippa in på det. Det behöver vi göra igen på fredag (hemma mot Östersund) om vi ska vinna. Men det är jag övertygad om att vi ska göra.

SSK saknade centern Filiph Engsund och backen Amil Krupic, men ingen av dem ska vara skadad länge.

– Vi får se i morgon hur det är, men det finns en chans att båda kan spela på fredag. Det är inget längre för någon av dem. Men samtidigt kommer vi inte chansa med dem, säger Bogren.

För backen Olle Strandell var det sista matchen med Södertälje på låneavtalet med HV71. Enligt uppgifter till Expressen ska han nu lånas ut av HV71 till Linköping istället.

– Han har varit bra, han har mycket hockey i sig, så det är klart det är tråkigt. Sen får vi se. Det är som det är, säger bogren, som samtidigt vill hålla dörren öppen för en återkomst.

– Vi får se efter den här grejen som han ska göra nu hur det ser ut då, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln