HockeyNews
PLUS

Forsling: "Fantastisk känsla att se den gå in"

Gustav Forsling

Publicerad: 18 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Florida slog in spiken i kistan i natt – och Gustav Forsling blev stor hjälte.
1.33 återstod av matchen när Linköpingsprodukten satte punkt för Bostons säsong och skickade Florida till konferensfinal mot New York Rangers.
– Det var en fantastisk känsla, säger Forsling till Sportsnet.

Gustav Forsling blev stor matchvinnare i natt när Florida slog in matchbollen på bortaplan i det sjätte mötet mot Boston.

Hemmalaget hade knviven mot strupen och behövde en seger för att tvinga fram en sjunde och avgörande match – och i andra perioden hade laget massor av chanser men Sergej Bobrovskij gjorde återigen en stormatch.

Hjälte i slutminuterna

Det blev en högdramatisk avslutning på matchen, båda lagen fick chansen att spela i powerplay under slutminuterna i spel fem mot fem med bara 1.33 kvar på matchklockan.

Forsling hakade på upp i ett anfall, fick tag i en retur framför kassen och Linköpingskillen vispade in det avgörande 2–1-målet som satte punkt för matchserien.
– Det var en fantastisk känsla att se den gå in. Vi hängde i och krigade på och jag är glad att vi lyckades, säger Forsling till Sportsnet.

"Fick spela mitt spel"

Han såg aldrig själv att pucken letade sig in i nät.
– Inte riktigt, jag såg reaktionen på en av mina lagkamrater, säger Forsling som efter flytten till Florida utvecklats till en högklassig back i ligan.
Florida plockade upp Forsling på waivers från Carolina.
– När jag kom hit fick jag bra hjälp, jag är glad över att de plockade upp mig och jag fck rätt hjälp och spela mitt spel och har vuxit i det, säger Forsling.

Nattens seger innebär att Florida – som gick till final förra säsongen – ställs mot New York Rangers i östra sidans konferensfinal.
Oliver Ekman-Larsson, Gustav Forsling och Kevin Stenlund gör upp med Mika Zibanejad och Erik Gustafsson om finalplatsen i potten.

Båda lagen har fler svenskar utanför matchtruppen just nu.
Magnus Hellberg, Rasmus Asplund och Tobias Björnfot finns tillgängliga för Florida och Rangers har Adam Edström i sin spelartrupp.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!