HockeyNews
PLUS

Forsberg om nya klubben: "Det som lockar"

Fredrik Forsberg
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Fredrik Forsberg är en tänkt stjärnspelare i Björklöven kommande säsong. Nu berättar han till VK om känslorna i Löven.

Forsberg kommer närmast från spel i HV71 och SHL. Där blev det denna säsongen åtta poäng på 41 matcher i grundserien, men han fick inte den speltid har tidigare haft. När HV var i Hockeyallsvenskan gjorde han 54 poäng på 46 matcher, men även 20 på 15 i slutspelet. Nu blir det ny klubbadress och en flytt till Umeå för forwarden. Nu pratar han om känslorna i Björklöven till VK.

– Det känns bra, Kenttä la upp en bra plan med allting och de ville ha mig på tre år. "Lilliz" (Marcus Nilsson) skrev också tre år och förhoppningsvis kan vi bygga något ihop och göra något bra av de kontraktsåren, säger Forsberg till VK.

Forsberg har varit med och hjälpt HV till SHL. Något han nu vill vara med om i Löven också.

– Det är det som lockar med att gå till Björklöven nu också, att jag vill ha en liknande säsong och se till att det slutar på samma sätt. Att få fira efter en lång och tuff säsong – det siktar jag på och det var en stor motivation till att gå ner i allsvenskan och välja Björklöven. Jag vill var med om det igen och det finns en grymt bra chans till det i Björklöven, säger Forsberg till VK.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln