HockeyNews
PLUS

Forsberg: "Det lockade mig att vara med"

Fredrik Forsberg
Foto: Bildbyrån/Skärmdump Björklöven på X

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Fredrik Forsberg sköt HV71 tillbaka till SHL.
Efter en tung säsong i Jönköpingsklubben har han flyttat vidare till Björklöven – i hopp om att göra om HV-bedriften.

Björklöven satsar på nytt hårt för att nå SHL.
Med Färjestads-forwarden Marcus ”Lilliz” Nilsson har Umeåklubben spänt sina ekonomiska muskler och visat att man menar allvar.
Och nyligen blev även mästerlige högerskytten Fredrik Forsberg, 27, klar för Löven.
Han fick inte den säsong han ville i HV71 och han och klubben kom överens om att gå skilda vägar.

Sportchef Kenttäs jakt

Leksands-fostrade Forsberg var den som sköt HV till SHL i en rafflande final mot Björklöven för två år sedan. Och Löven har velat få in Fredrik Forsberg i sitt lag. Kanske ända sedan dess…
– Först och främst har Kenttä legat på länge. Han har varit och dragit i mig. Det är klart att man känner ett stort intresse av att de vill ha en så gärna. Man vet också om vilken klubb Björklöven är med fansen och alla matcher man har varit här och haft ett tufft välkomnande hela tiden. De har varit uppe och nosat på att gå upp flera år i rad. Det lockade mig att vara med på resan och försöka göra allt för att ta steget upp, säger Forsberg i en webb-tv-intervju på Björklövens hemsida.

Vräkt in mål i Hockeyallsvenskan

På allsvensk nivå har han gjort 105 mål och totalt 193 poäng på 242 matcher för Leksand, Oskarshamn, BIK Karlskoga och HV71.
Men förra säsongen blev det bara fem mål och tre assist på 41 SHL-matcher för HV.
– Den var väl lite krokig skulle jag säga. Det började ganska bra tycker jag. Vi fick en tuff start med laget, men jag kände väl att min del gick okej. Sedan hamnade vi i botten och bytte tränare. Egentligen hamnade alla ur rytmen och jag skadade till mitt knä lite grann och var in och ut. Sedan kom jag väl aldrig riktigt tillbaka in i laget och fick visa det jag kan. Det var en bra start som slutade mycket sämre. Det gjorde väl också att man kände att den här säsongen är ännu viktigare att få spela ordentligt och framför allt vara ett vinnande lag, som vi ska se till att vara den här säsongen, säger Forsberg om flytten till Björklöven där han har skrivit under ett treårskontrakt.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!