HockeyNews
PLUS

Förre Brynäs-backen: ”De har fuskat lite”

Mattias Karlsson Femtefamman
ANNONS

Publicerad: Idag 06:56

FacebookXWhatsApp

Brynäs fick en strålande start på hemmaspelet under återkomsten till SHL i och med lördagens seger mot Frölunda.
Detta efter ett år i Hockeyallsvenskan som den tidigare Brynäs-backen, Mattias ”Kolan” Karlsson, tror var bra för klubben.
– Jag tror att många fans har kommit ner litegrann på jorden, säger han i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

Samarbete med Betsson

Nykomlingarna Brynäs har inlett SHL-säsongen med två segrar på tre matcher och under lördagen fick man äntligen slå upp dörrarna till Monitor ERP Arena och välkomna hemmasupportrarna igen. Det slutade i en stark vändning och tre poäng mot Frölunda med en inramning på läktarna som imponerade på många.

– Kul! Det var längesedan det var drag i Läkerol Arena. Eller ERMP… Vad heter den? Monitor ERP Arena. Det där jävla namnet har verkligen satt sig. När jag tänker Gävle så tänker jag Monitor ERP Arena, säger Djurgårdsprofilen Christian ”Fimpen” Eklund i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, innan poddkollegan Mattias ”Kolan” Karlsson bryter in.

– Gavlerinken….

– Nej, men det är kul att det är drag i Gävle. Det kanske var när de slog ut Djurgården i finalen (den hockeyallsvenska i våras reds. anm.) som det var lite hyfsat tryck, men här verkar det ha varit bra. Jag är väldigt glad över att Silfverberg får hänga också, fortsätter Fimpen.

Karlsson, som själv gjorde tre säsonger i Brynäs A-lag i mitten av 2000-talet, menar att Brynäs har återvänt till SHL med en klart sundare självbild och att de även sett spelmässigt bra ut under inledningen av säsongen. Även om de har fått ovanligt stora fördelar tack vare alla meriterade hemvändare som valt att dra på sig den svart-gul-röda tröjan igen.

– Jag tror att året i Hockeyallsvenskan har gjort Brynäs väldigt gott. Jag tror att många fans har kommit ner litegrann på jorden. De pratar inte om SM-guld längre som de kanske gjorde tidigare.

– Men det ser ganska bra ut om man jämför med andra lag. De har ju också fått in värvningar som en nykomling inte ska kunna göra. De har fuskat lite, får man väl säga, säger ”Kolan”.

– Bra fuskat, svarar Fimpen.

– Ja, väldigt bra fusk, konstaterar Karlsson.

Här kan du lyssna på senaste avsnittet av Femtefemman

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln