HockeyNews
PLUS

Förbundskaptenen om Edvinssons frånvaro: "Hade önskat ha med honom"

(25633) Simon Edvinsson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 7 december 2022

FacebookXWhatsApp

När den svenska JVM-truppen presenterades saknades Simon Edvinssons namn.
Det efter att man fått nej tack från backen och Detroit Red Wings.
– Som coach behöver man till slut få ett ja eller ett nej, och det blev ett nej, tyvärr, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid.

Simon Edvinsson slog igenom i SHL under förra säsongen med 19 poäng på 44 matcher för Frölunda och var också en viktig kugge i JVM-laget i somras, där han var assisterande kapten. Till denna säsong gick sedan flyttlasset till Nordamerika där han under försäsongen försökte ta plas i Detroit Red Wings.

Så blev det inte utan det har istället blivit spel i AHL för den 19-årige backen.

– Det är klart att man ska ta alla chanser att representera landslaget och jag kände att jag underpresterade i mitt förra JVM så ja, får man chansen så är det klart att man tar den och vill åka dit igen och försöka gå ännu längre den här gången och ta lite revansch personligen också. Vi får se vad som händer, sa Edvinsson i en intervju med HockeyNews.se i november om eventuellt deltagande i JVM.

LÄS MER: Succénamnen samlade – de tar plats i svenska JVM-truppen

Det faktum att det blivit spel i AHL istället för NHL har gjort att det från svensk sida funnits förhoppningar om att Edvinsson skulle kunna vara med i JVM i mellandagarna.

Men när truppen presenterads under onsdagen fanns hans namn inte med.

– Jag har haft en dialog med Detroit och Simon och har träffat honom. Som coach behöver man till slut få ett ja eller ett nej, och det blev ett nej, tyvärr. Orsakerna får ni fråga Detroit och Simon om, men det var ett önskemål från min sida och från svensk hockeys sida att få med honom i truppen, säger Hävelid och fortsätter:

– Jag har haft kontakt med Yzerman (Detroits GM, Steve) och Horcoff (Shawn, assisterande GM) och de har tillsammans tagit beslutet.

Förbundskaptenen medger att han kommer bli saknad.

– Han hade tillfört oss erfarenhet, spelskicklighet och ledarskap. Men man kan inte få allt här i livet. De strävar uppåt mot de stora arenorna, de också. Han hade goda skäl att tacka nej. Jag har respekt för det, säger Hävelid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!