HockeyNews
PLUS

Fjolårets guldmedaljörer: "Vi är självkritiska"

Jenni Hiirikoski

Publicerad: 25 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Fjolårets svenska mästare har satt sig i ett bra utgångsläge.

Fjolårets guldmedaljörer Luleå/MSSK vann SDHL:s grundserie överlägset i år. Efter 36 omgångar hade laget lyckats skrapa ihop 96 poäng, total 23 poäng fler än andraplacerade Modo.
När slutspelet drog igång i veckan visade Luleå/MSSK varför man vann serien och nu kan de avgöra kvartsfinalserien mot Leksand redan imorgon. Men matcherna har varit jämna.
– Vi har så mycket erfarenhet i laget när det blir jämnt. Vi kommer samman och hittar den där extra växeln. Det är det som är så fint i den här gruppen, att vi vet vad som krävs, säger Jenni Hiirikoski till NSD.
Trots att de kan avgöra redan imorgon känner de ingen stress.
– Jag tror att vi är självkritiska mot hur vi spelar. Men alla vet att det här är hockey och det finns en motståndare som också gör sitt bästa. Så det är aldrig lätt, säger Hiirikoski till NSD.

Inget stopp på måldrottningen

Lina Ljungblom och hennes Modo har även de spelat till sig matchboll imorgon. Motståndarna SDE har inte lyckats få stopp på Ljungblom som noterats för fyra kassar på två matcher.
Däremot har Modo fått ett riktigt bakslag då de har tvingats klara sig utan lagkaptenen Ebba Berglund som skadade sig i den sista grundseriematchen.
– Vi saknar henne och hon är en bra back och kapten, men hon är med oss hela tiden förutom på isen. Nu får andra kliva fram istället. Men vi ska försöka gå långt så hon hinner tillbaka, säger Lina Ljungblom till ÖA.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!