HockeyNews
PLUS

Fjolåret – en fluga för LHC?: "Grön mjölk"

Betsson
ANNONS

Publicerad: Idag 14:48

FacebookXWhatsApp

Efter fem missade slutspel i rad lyckades Linköping förra säsongen ta sig direkt till kvartsfinal.
Där blev det visserligen respass direkt, men frågan är om den relativa framgången var en engångshistoria för östgötarna.
– Jag tror att de kommer att komma ”som vanligt” igen, säger Djurgårdsprofilen Christian ”Fimpen” Eklund i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

Samarbete med Betsson

Utan att byta sportslig ledning jämfört med säsongen innan så lyckades Linköpings HC förra säsongen tillslut få många pusselbitar på plats och bryta den fem år långa sviten av missade slutspel.

Sjätteplatsen i SHL:s grundserie imponerade på många, men på frågan huruvida laget och klubben kommer kunna upprepa bedriften kommande säsong är den tidigare SHL-forwarden Christian ”Fimpen” Eklund tveksam. Det konstaterar han i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, tillsammans med bland andra Niklas ”Olle” Olausson och Mattias ”Kolan” Karlsson.

– För mig är Linköping fortfarande grön mjölk. De gör allting lagom där. Man kan komma in och rycker på axlarna. Att Linköping kom sexa förra året är helt otroligt för mig. Jag tror att de kommer att komma ”som vanligt” igen. Trots att laget på pappret ser svinbra ut, men det är något när man kommer in i Linköping. Liksom att ”här kan man spela två-nudd” eller ”Ska vi köra mjuktennis, Olle? Ja, för fan! Skit i bänkpressen. Den får Kolan köra”. Det är känslan jag har, men den är säkert borttvättad, säger ”Fimpen”.

ANNONS

Om framgångarna ska upprepas så kommer laget bland annat att behöva få bra offensiv leverans av sina forwards. En lagdel som den tidigare LHC-spelaren Niklas Olausson tycker ser väldigt bra ut på förhand.
– Den är dyr givetvis, men den är också bra. Det finns många bra spelare här och Ty Rattie var väl en av seriens bästa offensiva spelare förra säsongen. Om inte den bästa. Det ska bli väldigt intressant att se Nick Shore i ett lag där han kanske inte behöver komma in och det är kris. Markus Ljungh är ju också en spelare som går lite under radarn. Det var några år där han drev det tillsammans med Broc Little, säger han och fortsätter.

– Jag tycker att det ser otroligt intressant ut. Det är klart med Broc Little… Vi pratade lite om ålder och han börjar ju komma upp lite, men det känns som att han alltid levererar. Det var ju över 40 pinnar förra året. Patrick Russell gjorde över 20 mål. Det finns mer att hämta i Remi Elie, men jag tror att han kommer vara bättre i år. (Robin reds. anm.) har kommit in ny och han är också en ”gubben i lådan”. En poänggörare som kommer kunna bryta mönster åt dem.

ANNONS

Vid sidan av de mer etablerade namnen konstaterar panelen att nyförvärvet från Färjestad, 23-årige Oscar Lawner, har imponerat stort under försäsongen med bland annat tre mål.
– Ja, jag såg någon match med dem och han var ruskigt bra. Han hade väl hamnat lite i ett fack i Färjestad och den forwardsbesättningen har vi gått igenom. Det finns lite mer utrymme att göra någonting här. Henrik Törnqvist var borta nästan hela förra året på grund av skada, men såg otroligt fin ut fram till skadan. Jag var där en sväng och spelade med honom och då såg han otroligt bra ut. Jag vet att det finns mycket hockey där och det har han visat förr, säger ”Olle” Olausson.

– Jag tycker att den här forwardsidan ser ruskigt intressant ut.
Efter ”Olles” utläggning får ”Fimpen” möjlighet att omvärdera sitt utspel om att LHC kommer ramla tillbaka utanför slutspelsplatserna i tabellen.
– Det ser bra ut, men för mig… Om de kommer topp sex i år igen så är jag beredd att ändra mig. Då har de gjort en kulturförändring i så fall.

– Jag vet ju inte. Min info är ju 20 år gammal. Du var ju där precis, medan jag var där för 20 år sedan och mötte dem. Du har nog mer info, men utifrån sett så har det känts som att de viker ner sig, säger Eklund innan Olausson avslutar.

– Ja, det var nog lite så tidigare, men jag tycker att de gjorde en helt ny satsning förra året. Det kanske inte syns så mycket utåt, men nu frågan om de klarar av att ta nästa steg.

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Linköpin här

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln