HV71 står fortfarande utan poäng efter fyra spelade matcher i SHL.
I det heta rivalmötet mot Linköping föll laget med 2–1.
– Det suger att förlora, klart man inte är nöjd, säger HV71-backen Oscar Engsund till TV4.

ANNONS

HV71 har fått en tuff start på säsongen med fyra raka förluster och är det enda laget utan poäng i SHL-tabellen.

HV71 öppnade matchen starkt med högt tempo och intensivt spel. Trots det var det Linköping som visade effektivitet och nätade två gånger om.

Oscar Fantenberg avlossade ett tungt skott som Remi Elli styrde in för 1–0. Därefter satte Ty Rattie dit ett distinkt handledsskott i powerplay.

– Vi började riktigt bra, men det blev ett onödigt slut på första perioden, säger Oscar Engsund till TV4.

Trots en svag andra period lyckades HV71 reducera när Hugo Fransson klev fram och satte pucken i öppen kasse efter en fin framspelning av Henrik Borgström.

I tredje perioden försvarade Linköping sin ledning, trots HV71 press i powerplay.

För både Ty Rattie och Remi Elli var det säsongens första mål.

– Vi lyckades reda ut i stormen. Att få göra första målet för säsongen är alltid fantastiskt, säger Ty Rattie.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.