HockeyNews
PLUS

Finske stjärnan stoppas från JVM – åtalad för våldtäkt

(30404) Topi Rönni
Bildbyrån

Publicerad: 3 december 2023

FacebookXWhatsApp

Den finske hockeystjärnan Topi Rönni stoppas från JVM. Det rapporterar finska MTV Sport.

Redan ifjol spelade Topi Rönni JVM för Finland. 2022 tog Calgary honom i andrarundan av draften. 

Men hockeykarriären pausades efter han blev åtalad för våldtäkt. Det misstänkta brotet ska ha skett när han var 17 år. I mars tar Helsingfors tingsrätt upp åtalet. 

I vinter har han varit tillbaka i mästarlaget Tappara 


– I Finland har rättsväsendet makten att döma och antagandet om oskuld är en väsentlig del av både mänskliga rättigheter och finska rättsprinciper. Vi låter nu rättsväsendet göra sitt arbete i fred, sa Tapparas vd Mika Aro. 

Men nu rapporterar MTV Sport i Finland att Topi Rönni inte kommer tas ut till JVM i Göteborg under jul och nyår och hänvisar till ett uttalande från finska hockeyförbundet. 

– Under pågående straffrättsprocess kan en person som är misstänkt för brott inte delta i landslagsverksamhet om brottsmisstankarna gäller allvarligt intrång i en annan persons personliga integritet eller sexuell självbestämmanderätt, eller om det handlar om andra särskilt allvarliga brott som sannolikt skulle leda till fängelsestraff om handlingarna skulle anses vara personens skuld, säger Henna Malmberg, kommunikationschef för Finlands Ishockeyförbund, till MTV Sport. 

Tidigare har General managern för finska junirolandslaghet sagt att fallet är under övervägande.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!