Finalklart i TV-pucken – de gör upp om medaljerna

(29755) TV-pucken
Bildbyrån/Skärmdump SVT (montage)

Publicerad: 4 november 2023

Nu står det klart.
Det blir Stockholm Nord som ställs mot Södermanland i finalen av TV-pucken 2023 på pojksidan.

Först ut i semifinalspelet på pojksidan var Östergötland och Södermanland som kom att bjuda på en riktigt gastkramande tillställning. Efter första perioden var det nämligen 0–0 på resultattavlan och efter ytterligare en period var det fortfarande mållöst efter att Melker Ståhl och Hampus Flodqvist i respektive mål räddat allt som kommit emot dem.

Målvakternas fina insatser ledde till att matchen gick till förlängning, som inte blev särskilt långvarig.

En och en halv minut in kunde nämligen Södermanland sträcka armarna i skyn och säkra sin finalplats efter att Christian Furuvik avgjort semifinalen.

Östergötland–Södermanland 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) efter förlängning
Mål:
Christian Furuvik

För motståndet i finalen kommer Stockholm Nord stå. Detta står klart efter att de stått för en rejäl vändning i andra perioden mot Småland, där man under matchens drygt sex sista minuter gjorde inte mindre än fyra mål. Och de fyra målen var välbehövliga för Stockholmslaget som efter den första perioden befann sig i ett 1–2-underläge, efter att det ändå varit Stockholm som tagit ledningen i matchen.

En av de stora matchhjältarna för Stockholm blev forwarden Pax Kleffner som gjorde två av målen i andra perioden, där det första innebar 3–2 och i slutändan blev det matchvinnande, innan han också fastställde slutresultatet i tom bur. Även Oscar Olsson gjorde två mål för Stockholm.

Stockholm Nord–Småland 5–2 (1–2, 4–0)
Mål, STN:
Pax Kleffner 2, Oscar Olsson 2, Alexander Command
Mål, SMÅ: Emil Strålberg, Benjamin Jismyr

Imorgon väntar nu alltså final mellan Södermanland och Stockholm Nord, nedsläpp 13.15, medan Östergötland och Småland gör upp om bronset 09.00 på morgonen.sv