Sam Hallam har valt att ge fyra spelare chansen i Tre Kronor för första gången. När Finnkampen inleddes under torsdagskvällen fick en av debutanterna en drömkväll.

Finnkampen mellan Tre Kronor och Finland har startat. Den första av fyra omgångar spelades under torsdagskvällen.

I laguppställningen fanns fyra Tre Kronor-debutanter: Jonathan Myrenberg, Felix Unger-Sörum, Lukas Vejdemo och Jonathan Lekkerimäki.

Debutantens drömkväll

Det var Sverige som fick den bästa starten i matchen när Oscar Fantenberg spräckte nollan med endast 14 sekunder kvar av den första perioden.

I den andra perioden ökade Tre Kronor-debutanten Lukas Vejdemo på svenskarnas ledning.

– Kul att se efter en så lång period som varit Finland, Finland, Finland. Så tar man tillvara där och släpper igenom. Fin insats av Vejdemo men här vinner man de här viktiga en mot en situationerna. Just kamperna framför mål, han kommer på rätt sida så han är stark. Fångar upp pucken och egentligen slår sin försvarsspelare från sarghörnet, säger kommentatorn i sändning.

Han noterades dessutom för assisten till Fantenbergs 0-1-mål. I grundserien med Leksand stod Vejdemo för 23 poäng på 40 omgångar.

Mål i öppen kasse

Tim Heed gjorde 0-3 i powerplay i den andra perioden, även denna gången återstod det enbart 14 sekunder av perioden när målet kom.

Finland försökte med en forcering men Tre Kronor svarade istället med att fastställa slutresultatet 0-4 i slutskedet av matchen. Målet gjordes av Pontus Andreasson i öppen kasse.